Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunistpartiet i Kina med forbud mot golf-klubber

Lanserte nye regler for sine 88 millioner medlemmer i dag.

Evian, 20040724. Golf. golfball. Stoppball på green
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
Evian, 20040724. Golf. golfball. Stoppball på green Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kinesiske kommunistpartiet forbyr alle sine 88 millioner medlemmer å bli medlemmer i golf-klubber i sin siste oppdatering av partiregelverket i dag. Hvis noen av partiets medlemmer blir tatt i å bryte reglene vil de enten få en advarsel, eller bli kastet ut av partiet, ifølge BBC

Kommunistpartiet i landet har i årevis hatt et anstrengt forhold til sporten, som i sin tid faktisk ble forbudt av Mao Zedong. Siden forbudet ble opphevet har interessen for golf gradvis vokst i Kina - fram til nå.

Det skriver Washington Post. Det er ikke klart hva som er årsaken til forbudet som ble lansert i dag, men golfklubber skal i Kina ha rykte på seg som et sted hvor lyssky avtaler inngås. Dessuten er sporten tett forbundet med vestlige verdier, som president Xi Jinping ikke ønsker i landet.

Videreføring Det nye regelverket sier at det er forbudt å eie eller bruke medlemskort for treningssentre. I samme regelverk forbys også overdådig inntak av mat og drikke, maktmisbruk og upassende seksuell aktivitet.

Reglene som ble publisert gjelder i dag gjelder for første gang alle medlemmer i partiet, og er ifølge China.org viderføring fra en lengre liste med regler som ble publisert i 2013.

Strengere linje Bakgrunnen for det omfattende regelverket er at Kina siden 2012 har drevet en tøff linje for å hindre korrupsjon blant statsansatte og medlemmer i kommunistpartiet.

I følge BBC skrev lokale medier at  seksti ansatte i statseide selskap ble straffet for å ha brukt offentlige midler på golf i september i år. Denne måneden ble en varaordfører i den sørøslige Fujian-provinsen dessuten sparket fra sin jobb da det ble avslørt at han spilte golf mens han skulle ha vært på arbeid. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!