ALDRI HØRT OM HAM: Det skotske ekteparet som har blitt koblet til finansiering av terrorsiktede Anders Behring Breivik kaller det hele galskap. - Koblingen er sprøyt, sier de.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ALDRI HØRT OM HAM: Det skotske ekteparet som har blitt koblet til finansiering av terrorsiktede Anders Behring Breivik kaller det hele galskap. - Koblingen er sprøyt, sier de. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Komplett galskap, sier skotsk ektepar

Koblet til finansiering av terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skotske ekteparet Andrew Derrick og Jaquline McNeil ble nedrent av pressen i går etter at deres navn og tidligere IT-selskap ble koblet til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Det var Finansavisen som først omtalte parets nå nedlagte selskap Brentwood Solutions Ltd.

Hvitvasket penger
Breivik påstår han har brukt et selskap ved dette navnet for å hvitvaske flere millioner kroner gjennom.

32-åringen hevder i sitt manifest at selskapet han brukte til å hvitvaske penger hadde tilhold på en karibisk øy, men ifølge Finansavisen finnes ikke et selskap med navnet Brentwood Solution Ltd. i den delen av verden.

Derimot fantes det et slikt selskap i Skottland for noen år siden.

- Jeg aner ikke hva dette er for noe. Politiet var her og snakket med meg, det er den komplette galskap, sier McNeil til Dagbladet.

Han sier at han aldri har hørt om Anders Behring Breivik før terroraksjonene i Oslo 22. juli.

- Noen journalister som har snakket med meg sier at de tror at vi er blitt utsatt for et identitetstyveri. Jeg skjønner uansett ikke hvordan Breivik skulle ha fått kanalisert penger via vårt firma, sier McNeil.

Bare sprøyt
I britiske medier uttaler McNeil at han frykter han vil miste jobben sin etter koblingen som er gjort mot terroraksjonene i Norge, selv om både han og kona nekter befatning med Anders Behring Breivik.

- Det finnes ingen holdepunkter for de påstandene som er fremsatt og jeg vil søke juridisk hjelp for å forsvare meg. Livet mitt er snudd opp ned. Det er en surrealistisk situasjon og koblingen til oss er sprøyt, sier McNeil.

En talsperson for det lokale politiet hvor det skotske paret bor, opplyser til britisk presse at de ikke er blitt kontaktet av norsk politi i sakens anledning.