Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Komplett køkaos på Oslo-veiene i dag

Startet 06 og vil vare til 11. - Fra klokka 12 starter ettermiddagsrushet, så da er det på´n igjen, sier Vegtrafikksentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er alltid tett og saktegående trafikk mandag morgen på de store veiene inn og ut av Oslo.

Men i dag er det ekstra ille. Køkaoset startet allerede i 06-tida i dag og vil ikke gi seg før i 10-11-tida, tror Vegtrafikksentralen.

- Og fra 12 starter ettermiddagsrushet, så da er det pån igjen, sier operatør Bjørn Andersen ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

• Sjekk veimeldinger her.

Oslo S og Oslofjordtunnelen stengt Det er et kjedelig skue for de som overvåker trafikken. Enda kjedeligere er det for trafikkantene som må belage seg på lange køer i morgentimene.

Andersen forklarer at alt ser ut til å skje samtidig:

Oslo S er stengt for all trafikk med unntak av Østfoldbanen i sommer, noe som medfører flere biler og busser på veiene.

• Etter brannen i Oslofjordtunnelen torsdag i forrige uke, vil strekningen være stengt i minst to uker framover, noe som medfører mer trafikk via Oslo sentrum.

• Veiarbeid på E6 ved Trosterud fører til en innsnevring av veibanen til to felt, noe som medfører mer kø.

- Heldigvis har vi ikke hatt noe uhell så langt i dag, noe som kan kalles flaks. Det ville forverret situasjonen ytterligere, sier Andersen.

Køene strakk seg i 09-tida nordfra fra Hvam til Alnabru. Fra Oslo var det mest stillegående fram til Alnabru ved IKEA. Trafikken på europaveien sørfra står nærmest stille allerede fra avkjøringen fra Kolbotn, opplyser Vegtrafikksentralen.

Andersen tror ikke det er bedring i umiddelbar framtid.

- Dette kan bli en utfordring framover, sier Andersen.

- Synd på trafikantene Mandag er ekstra belastet for da kommer ukependlerene til Oslo i tillegg.

- Det er en mager trøst, men vi oppfordrer trafikantene til å beregne ekstra god tid. Vi oppfordrer også bilister til å benytte seg av alternative omkjøringer, men disse er svært belastet også, sier han.

Han synes det er synd at veiarbeid og hindringer går utover trafikantene.

- Det er veldig utgjort akkurat nå. Alt ser ut til å komme på en gang og jeg må si jeg synes synd på bilistene i dag, sier Andersen.