VERDENS HØYESTE: Verdens høyseste mann, tyrkiske Sultan Kosen, har giftet seg med syriske Merve. Foto: AFP/NTB Scanpix
VERDENS HØYESTE: Verdens høyseste mann, tyrkiske Sultan Kosen, har giftet seg med syriske Merve. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Kona (173 cm) rekker ham så vidt til brystet

Verdens høyeste mann har giftet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sultan Kosen trodde aldri han skulle finne kjærligheten, men nå har 31-åringen giftet seg, melder britiske Mirror. Hans brud, Merve, er ingen utpreget kortvokst kvinne med sine 173 centimeter over havet, men virker likevel forsvinnende liten ved siden av sin høyreiste mann.

Den tyrkiske kjempen ble offisielt kåret til verdens høyeste mann i september 2009.

Den gang målte han 247 centimetermeter på strømpelesten. Nå skal han være målt til svimlende 251 centimeter. I et intervju i 2009 ga Kosen uttrykk for at han håpet tittelen som «verdens høyeste» i Guinness' rekordbok skulle bringe ham lykke hos damene.

- Vanskelig å finne kjæreste - Hittil har det vært svært vanskelig å finne en kjæreste. Jeg har aldri hatt en, de var som oftest redde for meg. Nå når jeg er blitt berømt, håper jeg også å få møte mange jenter. Jeg skulle gjerne ha giftet meg, uttalte Kosen.

Men nå er han en lykkelig mann.

- Jeg kunne ikke finne ei jente som passet i størrelse for meg, men jeg tror jeg nå har funnet den riktige personen, sier Kosen ifølge Mirror.

31-åringen kan takke en svulstrelatert skade på hypofysen for sin enorme høyde og sine gigantiske føtter og hender, som måler henholdsvis 36,5 og 27,5 centimeter. Han kan derfor glemme å finne noe som passer i sko- og klesbutikker.

Må dukke Svulsten ble fjernet i 2008, og legene regner derfor med at Kosen, som trenger krykker for å stå oppreist, nå har sluttet å vokse. Det er han glad for, for rekordhøyden er ille nok som den er.

- Jeg får ikke plass i vanlige biler. Jeg kan ikke gå og handle, og jeg må få alt laget spesielt for meg, og det blir ikke alltid moderne. Takene er også lave, og jeg må hele tiden dukke for å gå inn dører, forteller han.

LYKKELIG GIFT: Sultan Kosen måler 251 centimeter på strømpelesten og trodde aldri han skulle få kjæreste. Men nå har han giftet seg med Merve fra Syria. Foto: AFP/NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: Sultan Kosen måler 251 centimeter på strømpelesten og trodde aldri han skulle få kjæreste. Men nå har han giftet seg med Merve fra Syria. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer