Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kona avgjør om de møtes som konkurrenter i valgkampen

Mitch og Cheri Daniels skilte seg i 1993, men giftet seg igjen fire år senere.

MULIGE KONKURRENTER: Da president Barack Obama ankom Indianapolis forrige fredag hilste han på guvernør Mitch Daniels. Foto: AP Photo/Charles Dharapak/Scanpix
MULIGE KONKURRENTER: Da president Barack Obama ankom Indianapolis forrige fredag hilste han på guvernør Mitch Daniels. Foto: AP Photo/Charles Dharapak/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikanerne i USA har hittil slitt litt med å finne en presidentkandidat som har gode sjanser til å slå Barack Obama i valget i 2012.

Mitch Daniels, guvernør i Indiana, har blitt løftet fram som en mulig utfordrer.

Han har støtte blant mange sentrale republikanere, og er blitt lovet pengestøtte til valgkampen av mange av de samme aktørene som støtte George W. Bush, melder CBS. Ifølge Reuters sa han denne uka også at han trodde han hadde gode sjanser til å vinne mot Obama, på tross av at han ligger beskjedent plassert på meningsmålingene.

Opp til kona Men han er langt fra sikker på om han faktisk vil stille. Ifølge Reuters er mye opp til om kona Cheri Daniels sier ja eller ikke.

Flere republikanske kilder antyder overfor blant annet Washington Post at hun er svært skeptisk.

De to har en spesiell forhistorie. De giftet seg først i 1978 og fikk fire barn sammen. I 1993 skilte de seg, og Cheri dro til California og giftet seg med en ny mann, mens Mitch ble igjen i Indiana med parets døtre. Men etter et drøyt år skilte hun seg og ble sammen med Mitch igjen. De to giftet seg på nytt i 1993. Historien skal være en av grunnene til at Cheri ikke ønsker en større plass i rampelyset.

Cheri Daniels beskrives som en populær førstedame i Indiana. Men ifølge Washington Post bryr hun seg egentlig ikke om politikk i det hele tatt.

På et valgmøte for å samle inn penger til partiets valgkamp fortalte Mitch Daniels i går om hvordan han måtte overbevise kona i 2003 før han stilte som guvernørkandidat.

- Det var ikke akkurat førstevalget hennes, sa han, og understreket at han ikke ønsket at kona skulle endre seg i det hele tatt.

Cheri Daniels selv holdt en tale der hun ironiserte over det «glamorøse» livet som delstatsførstedame. Hun har foretrukket å delta på messer der hun har konkurrert i aktiviteter som vannmelonsteinspytting og kumelking framfor politiske tilstelninger.

Likt av eliten Selv om Mitch Daniels nå ligger langt bak på meningsmålingene, kan det være mulig at han har en større sjanse til å vinne mot Barack Obama enn for eksempel Sarah Palin eller Donald Trump.

Han omtales som en av «Fairfax Five» som er populære blant den republikanske eliten i Washington og kan være attraktive blant uavhengige velgere, men som kan slite med støtten til lengst til høyre i partiets velgermasse.

Mitch Daniels er ansett som konservativ i den økonomiske politikken, men noe mer liberal når det kommer til for eksempel homofilt ekteskap.

IKKE SÅ GLAD I POLITIKK: Cheri Daniels avgjør trolig om Mitch Daniels stiller som presidentkandidat eller ikke.  Foto: AP Photo/Michael Conroy/Scanpix
IKKE SÅ GLAD I POLITIKK: Cheri Daniels avgjør trolig om Mitch Daniels stiller som presidentkandidat eller ikke. Foto: AP Photo/Michael Conroy/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media