Kona drept - mannen død i ulykke

STOKMARKNES (Dagbladet): Ekteparet tilbragte natten i godt selskap og uten ukvem på utestedet Rødbrygga. Drosjesjåføren som kjørte dem hjem sier at begge var blide og hyggelige. Men én time seinere var kvinnen (33) slått i hjel. Mannen kjørte hjemmefra i vill fart på sin Harley Davidson - uten hjelm. Minutter seinere svingte han over i motgående kjørefelt og inn i en minibuss - og omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Ingjall Brustad i Hadsel fastholder at han leder etterforskningen av ett mistenkelig dødsfall og én trafikkulykke med døden til følge. Men Dagbladet har grunn til å tro at politiet mistenker mannen for å ha slått ihjel kona si - og deretter tatt sitt eget liv.

- For utenforstående var det umulig å merke noe. Men mannen hennes var fryktelig sjalu. Et skjevt blikk eller at hun vekslet noen ord med en annen mann kunne være nok.

Det opplyser en nær venninne av den antatt drepte kvinnen overfor Dagbladet.

Rå håndmakt

Mannen som natt til søndag kan ha slått ihjel sin egen kone med rå håndmakt og etterlatt henne på trappa til deres felles hjem i Ivar Bergmos gate på Stokmarknes, er opprinnelig fra Troms.

Han møtte Stokmarknes-kvinnen for noen år siden, og de giftet seg i september 1999. Kvinnen ettterlater seg en datter som bodde sammen med ekteparet.

Datteren (14) skal ha vært bortreist på rideleir i helgen. Etter at den grusomme tragedien ble avdekket, ble hun sendt avgårde til sin far.

Også den omkomne ektemannen hadde en mindreårige datter, som bor sammen med sin mor annet steds.

- De to ektefellene var svært glade i hverandre. På overflaten så det ikke ut til at de hadde noen problemer. Men min drepte venninne har betrodd seg. Hun sa at ektemannen hennes var svært sjalu, sier en av kvinnens venninner til Dagbladet.

Lå på trappen

Det antatte drapet ble ikke oppdaget før ved 9-tida i går, da lensmann Igjall Brustad selv skal ha oppsøkt ekteparets blåmalte enebolig for å underrette kvinnen om at mannen hennes var død i en trafikkulykke i nærheten av nabobyen Sortland.

Da først ble den drepte kvinnen oppdaget på trappen til boligen.

Etter hva Dagbladet har grunn til å tro, mener politiet at stump vold drepte kvinnen. Det antydes overfor Dagbladet at rå håndmakt kan ha tatt livet av henne.

I går kveld ankom de tre Kripos-teknikerne Audun Kolstad, Steinar Eriksen og Dag Arne Hole eneboligen like ovenfor Stokmarknes sykehus. Da hadde den antatt drepte kvinnen ligget der hun ble funnet, bare tildekket av en grønn presenning, i et halvt døgn.

- Vi utelukker ingen dødsårsaker foreløpig. Kvinnen vil bli obdusert av rettsmedisinere i Tromsø hurtigst mulig, sa Kolstad til Dagbladet seint i går kveld.

- Veldig trivelig

Ekteparet i midten av 30-åra tilbragte flere timer i godt lag ved Rødbrygga i Stokmarknes natt til søndag.

- Det var veldig trivelig ved bordet der de satt. Ifølge de som serverte kvinnen og mannen, var de bare gode og hyggelige mot hverandre, sier daglig leder ved Rødbrygga, Bjørn Olsen.

Ekteparet satt ved bordet nærmest scenen, der gitaristen Ove Schei underholdt med sang og spill.

- Jeg så på dem minst 40 ganger i løpet av kvelden, fordi de satt sånn til som de gjorde. Det var aldri noe ufred å spore, sier Schei, som spilte opp også i går kveld.

Heller ikke drosjesjåføren som kjørte dem hjem, merket noen ufred:

- Tvert imot. De var svært hyggelige, både mot meg og mot hverandre, sier sjåføren.

Han satte ekteparet av utenfor hjemmet en gang kort etter at Rødbrygga stengte ved 3-tida.

Kjørte avgårde

Etter den tid har flere vitner sett ektemannen kjøre avgårde på sin Harley Davidson. Dagbladet har vært i kontakt med fire personer som alle hevder å ha sett ham. Klokkeslettet er derimot noe usikkert. Noen sier at han kjørte hjemmefra ved 4-tida, andre sier nærmere 5.

Det første er trolig korrekt, for lensmannskontoret mottok melding om ulykken klokka 04.40. Da hadde den antatte drapsmannen kjørt sin egen motorsykkel i 25 km i retning Sortland. I vill hastighet, ifølge vitner.

- Han må ha holdt godt over 100 km i timen over brua ut fra Stokmarknes, sier en drosjesjåfør som så mannen flå gjennom Stokmakrnes sentrum uten hjelm.

Andre vtiner sier at motorsykkelen nærmest fløy, og at han må ha holdt ikke langt unna 200 km i timen.

Ved Kleivahøgda noen få km før han nådde Sortland sentrum langs Europavei 10, skrådde han over i motgående kjørefelt og kolliderte med en minibuss full av ungdommer som hadde opptrådt på en rockekonsert i nabokommunen Bø.

<B>JERNRING:</B> Da politiet skulle informere kona om at mannen hennes hadde omkommet i ei trafikkulykke, fant de henne liggende død utenfor parets bolig. Politiet sperret av store områder rundt parets bolig slik at de fikk jobbe uforstyrret.