Kona eneste som ikke hørte dødsskriket

ARENDAL (Dagbladet): Enken (38) til den 41-årige kosovoalbaneren som ble knivdrept på sykehuset i Arendal, er angivelig den eneste som var i nærheten uten å høre hans høylytte dødsskrik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forklaringene til tre helsearbeidere på nattevakt sår sterk tvil om den drapstiltalte kvinnen snakker sant om hva som skjedde umiddelbart før de to barna knivdrepte ham.

Enken er tiltalt for psykisk medvirkning til overlagt drap på sin mann. Tre av parets øvrige fem barn er også tiltalt etter det det brutale drapet på sykehuset i Arendal natt til 11. desember i fjor.

- Alle må ha hørt skriket

Nattevaktene på medisinsk avdeling var de første vitnene som ble avhørt i Nedenes tingrett om sykehusdrapet.

Sykepleierne satt på vaktrommet og hadde akkurat begynt på nattskiftets første pause da de ble revet ut av nattestillheten av et svært høyt og gjennomtrengende skrik. Skriket kom fra 41-åringen som i samme øyeblikk var blitt stukket i hjertet av sin da 15 år gamle sønn.

En 50 år gammel hjelpepleier hevdet bestemt at skriket var så høyt at de som satt på TV-stua ville hørt det samme som de som oppholdt seg på vaktrommet.

- Våknet av alarmen

Forklaringen står i motstrid til den dreptes kone. Hun hevder at hun satt i et oppholdsrom og sov under et pledd da hun våknet.

I sin rettslige forklaring hevdet hun at hun våknet av alarmen på rom 025 og at hun hørte at noen i korridoren. Verken overfor etterforskerne eller i retten har hun nevnt ett ord om det høylytte skriket.

Nattevaktene fortalte i retten at alarmen på rommet først gikk da de var på vei inn i rommet.

På dette tidspunktet observerte de allerede at kona sto i gangen.

- Hun snudde og småløp tilbake til TV-stua da barna hennes kom ut fra sykerommet, fortalte hjelpepleieren.

Underlig oppførsel

En sykepleier reagerte også på konas oppførsel:

- Vi syntes det var rart at ingen kom inn for å se til mannen. Han skrek veldig høyt. Det er vanlig når pårørende er på gangen at de kommer inn på rommet når noe skjer. Jeg hadde faktisk ventet at hun hadde kommet inn rett etter at vi kom styrtende til, sa sykepleieren.

helsearbeiderne ble i ettertid tatt hånd om av sykehusets kriseteam. De fortalte i retten at det hadde vært en tøff opplevelse å komme inn på sykerommet og finne de døende pasienten med en kniv stående i brystet.