- Kona er vakrere enn da jeg ble tatt til fange

Men løslatt FARC-gissel kjente ikke igjen datteren 12 år etter.

 FRIGITT ETTER TOLV ÅR:  Politimennene Jose Libardo Forero (til venstre) og Carlos Duarte blir tatt hånd om av helsepersonell etter at de to sammen med åtte andre gisler ble hentet i jungelen av helikopter i går. FOTO: FERNANDO VERGARA, AP/NTB SCANPIX.
FRIGITT ETTER TOLV ÅR: Politimennene Jose Libardo Forero (til venstre) og Carlos Duarte blir tatt hånd om av helsepersonell etter at de to sammen med åtte andre gisler ble hentet i jungelen av helikopter i går. FOTO: FERNANDO VERGARA, AP/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den colombianske politimannen Jose Libardo Forero ble blortført av FARC-geriljaen i 1999.

I går fikk han endelig se familien igjen.

- Jeg kjenner ikke engang igjen datteren jeg forlot da hun var fire. Faren min er blitt veldig grå, men moren min har ikke endret seg mye. Kona mi er til og med vakrere enn da jeg dro, sier han til radiostasjonen RCN.

Sammen med ni andre ble Jose Libardo Forero løslatt av den colombianske geriljabevegelsen FARC mandag. De har vært holdt som fanger i jungelen i over tolv år.

- Velkommen til friheten, Colombias soldater og politimenn. Friheten lot vente på seg, men nå er den deres, lød budskapet fra president Juan Manuel Santos.

Fortsatt 100 gisler De fire soldatene og seks politimennene ble satt fri som ledd i en humanitær aksjon ledet av Røde Kors.

De ble hentet i to brasilianske helikoptre og fløyet til byen Villavicencio, der slekt og venner, leger og sykepleiere og en velkomstgruppe ventet.

De ti er de siste i gruppen av soldater og politimenn som den venstreorienterte geriljagruppen har holdt som forhandlingskort med myndighetene.

Ifølge FARC markerer mandagens løslatelser slutten på den langvarige praksisen med å ta gisler for løsepenger. Men trolig holder gruppa fortsatt et hundretall sivilpersoner som fanger.

Kampen fortsetter Før alle fangene er fri, kommer Colombia til å fortsette kampen mot geriljaen, understreker president Santos.

- Vi deler gleden ved disse løslatelsene og setter spesielt stor pris på løftet fra FARC om å stanse bortføringene. Men som vi sa da FARC kunngjorde løslatelsene: Det er ikke nok, sier han.

- Når regjeringen mener det finnes nok garantier til å innlede en prosess som kan avslutte konflikten, vil landet få beskjed.

Presidenten har nektet å innlede noen form for fredssamtaler med mindre FARC løslater samtlige fanger, stanser bortføringene og angrep på sivile og militære mål.

Santos er under hardt press for å få en slutt på konflikten, som har kostet tusenvis av mennesker livet.

9.000 soldater igjen Colombias væpnede revolusjonære styrker (FARC) har drevet geriljakrigføring i Colombia siden 1964.

Gruppen drev i mange år systematisk bortføring av sivile og medlemmer av sikkerhetsstyrkene som et ledd i opprøret, men de siste årene har krigføringen i stor grad blitt finansiert av kokainsmugling.

Med støtte fra USA har regjeringen drastisk svekket geriljaen de siste ti årene, og siden 2008 har fem av gruppens ledere blitt drept.

På sitt sterkeste, med rundt 20.000 soldater, kontrollerte FARC store deler av den colombianske landsbygda. Nå har geriljabevegelsen trolig rundt 9.000 soldater igjen.

(NTB - AFP - Reuters).