- Kona er vakrere enn da jeg ble tatt til fange

Men løslatt FARC-gissel kjente ikke igjen datteren 12 år etter.

FRIGITT ETTER TOLV ÅR:  Politimennene Jose Libardo Forero (til venstre) og Carlos Duarte blir tatt hånd om av helsepersonell etter at de to sammen med åtte andre gisler ble hentet i jungelen av helikopter i går. FOTO: FERNANDO VERGARA, AP/NTB SCANPIX.
FRIGITT ETTER TOLV ÅR: Politimennene Jose Libardo Forero (til venstre) og Carlos Duarte blir tatt hånd om av helsepersonell etter at de to sammen med åtte andre gisler ble hentet i jungelen av helikopter i går. FOTO: FERNANDO VERGARA, AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den colombianske politimannen Jose Libardo Forero ble blortført av FARC-geriljaen i 1999.

I går fikk han endelig se familien igjen.

- Jeg kjenner ikke engang igjen datteren jeg forlot da hun var fire. Faren min er blitt veldig grå, men moren min har ikke endret seg mye. Kona mi er til og med vakrere enn da jeg dro, sier han til radiostasjonen RCN.

Sammen med ni andre ble Jose Libardo Forero løslatt av den colombianske geriljabevegelsen FARC mandag. De har vært holdt som fanger i jungelen i over tolv år.

- Velkommen til friheten, Colombias soldater og politimenn. Friheten lot vente på seg, men nå er den deres, lød budskapet fra president Juan Manuel Santos.

Fortsatt 100 gisler De fire soldatene og seks politimennene ble satt fri som ledd i en humanitær aksjon ledet av Røde Kors.

De ble hentet i to brasilianske helikoptre og fløyet til byen Villavicencio, der slekt og venner, leger og sykepleiere og en velkomstgruppe ventet.

De ti er de siste i gruppen av soldater og politimenn som den venstreorienterte geriljagruppen har holdt som forhandlingskort med myndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer