- Kona er virkelig sint på meg

Jarle Andhøy tok med seg den newzealandske «blindpassasjeren» Busby Noble til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Busby Noble, som er newzealander, maori og den mye omtalte «blindpassasjeren» om bord Jarle Andhøys ekspedisjon til Antarktis, var uannonsert med da den norske eventyreren landet på Gardermoen i ettermiddag.

- Jeg har kommet for å vise respekt overfor dem som savner sine kjære. Dette har ligget fremst i våre hjerter og tanker under hele ekspedisjonen, sier Noble til Dagbladet.

Noble ble kjent med de tre som omkom i «Berserk»-forsvinningen da de hadde et opphold på New Zealand i forkant av den skjebnessvangre turen til Antarktis.

Noble, kjent i hjemlandet for å være en politisk aktivist i det venstreorienterte partiet Mana party, som kjemper for maorienes rettigheter, sier han også ønsker å knytte bånd til samene, for å se hva urbefolkningene kan lære av hverandre.

- Det er veldig viktig for meg å sette fokus på det som skjer i landet mitt. Ressursene blir solgt og forurenset. Det skjer fryktelig ting i hjembuen min. Jeg vil si til det internasjonale samfunnet at vi må ta vare på det som skjer på jorda vår, sier han.

- Nord og sør må komme sammen, samene og maoriene. Vi kan finne en felles forståelse, legger Noble til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer