Du leser nå Dagbladet Pluss

Kona, landsmoderen og besteforeldrene skapte Jonas

Jonas Gahr Støre hyller kona Marit, landsmoder Gro og bestefedrenes rolle som samfunnsbyggere i sin nye bok.

TAKKER KONA: Jonas Gahr Støre takker kona Marit Slagsvold for det han har blitt.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAKKER KONA: Jonas Gahr Støre takker kona Marit Slagsvold for det han har blitt. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Marit er veldig viktig for meg fordi hun jobber så tett med mennesker og har en opplevelse av hva som er gode relasjoner, hvordan mennesker fungerer sammen. Det er et helt annet språk enn jeg bruker, en helt annen referanse, men det er veldig mange fellestrekk, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

I boka «I bevegelse» som ble lansert i går, forteller han om sin vei inn i sosialdemokratiet og Ap. Han legger stor vekt på familiens, eller «flokkens» betydning, for følelse av trygghet, tilhørighet og fellesskap. Han takker kona Marit som har vært hans kjæreste i over tretti år.

- Vi har gode daglige diskusjoner om holdninger verdier og gode fellesskap, sier Jonas.

Tydelig påvirket

I boka viser Jonas Gahr Støre sin takknemlighet til kona Marit Slagsvold og hennes betydning for hans politiske utvikling. Paret har vært sammen i over tretti år.