Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kona mi er en god selger for Chicago

Barack og Michelle Obama brukte følelelse-kortet mot IOC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KØBENHAVN/ OSLO (Dagbladet): Like før klokka 09.30 gikk USAs president Barack Obama på scenen for å tale til IOC-komiteen. Han og kona Michelle er på snarvisitt i København for å overtale IOC-meldlemmene til å velge Chicago framfor Tokyo, Rio de Janeiro og Madrid til OL-by i 2016.

Følg presidentparets sjarmoffensiv på TV2 Nyhetskanalen.

- Jeg har kommet hit for å få dere til å velge Chicago som OL-by, som jeg gjorde for 25 år siden. Ikke bare fordi jeg møtte denne kvinnen dere akkurat har hørt. Dere er alle enig i at hun er en god selger for byen, sa Obama, og viste til kona Michelle som talte like før ham.

Han fortalte at han aldri har hatt røtter til noe sted, før han kom til OL-søkerbyen.

- Der kan man gå i hvert nabolag, fra gresk by til til ukrainsk by. Alle har ulike historier, sanger og språk og kvinner og menn, svarte som hvite, gikk ved siden av hverandre. Endelig kom jeg til byen jeg følte som mitt hjem, der fremmede blir bestevenner, sa presidenten.

- Vi har en drøm
Obama hevdet at amerikanere vet hvordan man arrangerer store begivenheter.

- Chicago er en praktisk by, bygget etter en stor brann og vi lærte verden hvordan man når nye høyder. Vi har en drøm, uansett hvem vi er eller kommer fra. Hvis man bestemmer seg og virkelig gjør det man kan, kan man nå målet. Det er ikke bare den amerikanske drømmen, men også olympiadens utgangspunkt. Derfor vil vi ha lekene, sa han.

- Jeg oppfordrer dere til å velge Amerika. Og hvis dere gjør det, skal USA gjøre verden så stolte. Tusen takk.

Like før var det en følelsesladd Michelle Obama som entret talerstolen.

- Jeg er æret over å være her. Jeg ble født og vokste opp med en arbeiderfamilie i denne byen, sa Michelle.

Stolt datter
Hun fortalte at sporten ga henne selvtillit — en gave hun delte med sin far. Hun drømmer om et OL til hjembygda si.

- Jeg ber dere velge Chicago, jeg ber dere velge Amerika. Ikke bare fordi jeg førstedame, eller fra Chicago. Jeg ber dere også som en datter, min far ville blitt stolt, sa hun, og valgte å nevne at pappaen hadde diagnosen MS.

Ekteparet Obama drar nå videre til Christianborg i København der de skal treffe dronning Margrethe og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I 12-tida drar de fra Danmark og Skandinavia for denne gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling