TOTALVRAK: I denne bilen satt en kvinne skadd, mens flere bilister kjørte forbi, ifølge hennes ektemann. Foto: Robert Jan Leerink
TOTALVRAK: I denne bilen satt en kvinne skadd, mens flere bilister kjørte forbi, ifølge hennes ektemann. Foto: Robert Jan LeerinkVis mer

- Kona mi satt hardt skadd og hjelpeløs og så bilførere som ikke stanset

Ektemann har levert politianmeldelse etter trafikkulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag 2. februar fikk politiet melding om at en kvinne hadde kjørt utfor veien og inn i en fjellvegg ved Kvamsøy i Sogn og Fjordane. Den 33 år gamle kvinnen ble fraktet med ambulanse til Førde sentralsykehus.

- Det er store materielle skader, og bilen er å regne som totalvrak, sa operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Arild Stokkereit til NRK like etter ulykken.

- Kjørte forbi Ifølge kvinnens ektemann var det flere bilister som bare kjørte forbi mens kona hans satt skadd i bilen. Nå har han politianmeldt bilistene. Dette går fram i et leserinnlegg mannen har sendt til flere lokalaviser.

Dagbladet har fått tilsendt til leserinnlegget, hvor ektemannen blant annet skriver at bilen sto skrått og unaturlig og sperret halve veibanen.

- Flere biler passerte uten å stanse. Noen av dem reduserte riktignok farten, og kikket raskt på den vrakede bilen og føreren, hele fronten bak til frontruta var helt knust, før de ga gass og forsvant, skriver mannen.

Straffbart I innlegget viser han også til Vegtrafikkloven paragraf 12, som omhandler varslingsplikten ved trafikkuhell:

«Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til. Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede,» heter det.

Brudd på Vegtrafikkloven kan straffes med bøter eller fengsel inntil ett år.

Kvinnens ektemann setter spørsmålstegn ved de signalene som sendes når bilister kjører forbi et ulykkessted uten å stanse.

- Kona mi satt hardt skadd og hjelpeløs og så bilførere som ikke stanset og hjalp til. Hva med følelsene hennes?, skriver mannen i leserinnlegget.

Under etterforskning Politiet bekrefter overfor Firda.no at de har mottatt anmeldelsen.

- Vi etterforsker saken. Utover dette kan jeg ikke gi noen kommentar på det nåværende tidspunkt, sier lensmann i Høyanger og Balestrand kommunar, Atle Førde, til lokalavisa.

Kvinnens ektemann opplyser til Dagbladet at det ser ut til at det kommer til å gå bra med henne.

- Det ser ut til at vi kan slippe varige mén, hvis det går som vi håper og tror. Så vi har vært veldig heldige oppi det hele, sier ektemannen til Dagbladet.