Kona og barnet søkte tilflukt hos nabo, da væpnede personer bortførte ektemannen

Fremdeles på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble bortført fra en adresse i Moss av flere gjerningsmenn som skal ha vært bevæpnet tidlig mandag morgen.

Den bortførte mannen varslet selv politiet om at et en bevæpnet mann forsøkte å bryte seg inn i boligen klokka 06.30 i morges. Den fornærmede var i boligen sammen med sin kone og sitt unge barn.

Politiet har kontroll på både fornærmede, hans kone og deres barn. De forteller at den fornærmede, en nordmann, ikke er noen kjenning av politiet.

Søkte tilflukt hos nabo

Før mannen ble bortført, klarte kona og barnet å komme seg bort fra adressen. De søkte tilflukt i huset til en nabo, ifølge politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles Kriminalenhet i Østfold-politiet.

Kona satt i 14-tida mandag ettermiddag i avhør, i likhet med sin mann, den fornærmede, og har derfor ikke gitt noen fullstendig forklaring over hva som skjedde og hvordan hun reagerte.

- Men jeg kan forestille meg at dette har skapt ganske mye frykt, sier Guttulsrød til Dagbladet.

Stjal fornærmedes bil

Da politiet ankom den aktuelle adressen like etter, var boligen tom. Bilen til fornærmede var også borte. Da varslet politiet i Østfold de omkringliggende politidistriktene, blant annet politiet i Follo og Oslo.

Det var dette kjøretøyet gjerningsmennene brukte for å bortføre den fornærmede mannen fra adressen han befant seg på. De satte kursen mot Oslo.

En drøy time etter at meldinga fra den fornærmede kom, klarte han å komme seg bort fra gjerningsmennene og i sikkerhet i Follo. Han kontaktet politiet, som rykket ut for å møte ham. Like etter hadde de kontroll på den fornærmede, og varslet politiet i Østfold.

Omtrent samtidig meldte også hans kone og barn seg for politiet i Moss, som like etter fikk kontroll på også dem. Ingen av dem, verken den bortførte mannen, hans kone og barn, skal ha blitt pådratt fysiske skader.

Ukjent motiv

Om bortføring var motivet, eller om det var et innbrudd som gikk galt og endte med bortføring, er uklart, ifølge politiet.

- Det er det vi må bringe på det rene. Vi har ingen god forklaring nå på hva som skjedde og hvorfor. Derfor er disse avhørene viktig, sier politiinspektør Guttulsrød.

Politiet vet ikke om fornærmede og gjerningsmennene har noen relasjon til hverandre. Det er også noe politiet ønsker å få ut av avhørene.

På nåværende tidspunkt har de heller ingen idé om hvem gjerningsmennene, som er på frifot, er. Bilen de stjal fra den fornærmede ble observert av Oslo-politiet på Hauketo tidlig i formiddag, men ble henlagt der.

- Teknisk og taktisk etterforskning, avhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser på stedet, skal sammen gi retning for den videre etterforskningen, sier Guttulsrød.