<strong>OVERTENT PÅ SEKUNDER:</strong>  Boligen i Senja ble overtent i løpet av sekunder etter at en 31 år gammel mann helte bensin utover gulvet og tente på. Foto: Politiet
OVERTENT PÅ SEKUNDER: Boligen i Senja ble overtent i løpet av sekunder etter at en 31 år gammel mann helte bensin utover gulvet og tente på. Foto: Politiet Vis mer

Kona og stedatter sekunder fra å miste livet

31 år gammel mann dømt for til fire års fengsel for mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kona og stedatteren var sekunder fra å miste livet da mannen helte bensin utover golvet og tente på familiens bolig på Senja i fjor høst.

Nå er han dømt til fire års fengsel for mordbrann, melder Nordlys.

Brannen utviklet seg svært raskt da mannen helte bensin utover golvet ved trappeoppgangen i første etasje og fyrte på. I løpet av kort tid var huset overtent.

Senja tingrett slår fast at kona og stedatteren bare var sekunder fra å miste livet. 

De kom seg i siste liten i sikkerhet ved å klatre ut gjennom et soveromsvindu i andre etasje.  

Deretter sprang de inn i skogen og gjemte seg for mannen som også hadde truet med at han skulle «ta dem med kniv».    
Familiens hund døde i den dramatiske husbrannen, 

Husker ingenting Den 31 år gamle mannen nektet straffskyld da saken var oppe i retten, og begrunnet dette med at han ikke husket noe av det som skjedde den aktuelle natten.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Mannen hadde drukket alkohol, og blodprøven som ble tatt av han da han ble pågrepet etter brannen viste en promille på 2,04.

Før han satte fyr på huset hadde han opptrådt voldelig og truende, noe som ikke var uvanlig når han drakk, men denne gangen var det verre enn før. Kona fortalte i retten at han var svart i øynene og ikke mulig å nå inn til.

Familieforhold forsterkende Dommen på fire års fengsel er i tråd med aktor Torstein Hevnskjels påstand, og retten viser i skjerpende retning til at ildspåsettelsen skjedde i nære relasjoner og i hjemmet der man normalt skal kunne føle seg trygg.

Det at en mindreårig var involvert forsterker alvoret ytterligere.

Retten tillegger det ikke vekt i formildende retning at den tiltalte 31-åringen også har hatt betydelige personlige problemer. I tillegg til fengselsstraffen ble han dømt til å betale i alt 708 000 kroner i erstatning og oppreisning til kona og stedatteren. 

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer