Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kona tåler det, hun er tøff

Per Sandberg har fått en rekke rasende reaksjoner fra partifeller, men frykter ikke krav om eksklusjon.

STRIDENS KJERNE: Mange av konfliktene Frp-nestleder Per Sandberg omtaler i sin bok, har sin opprinnelse i Troms Frp. Her er Sandberg og kona Line Miriam Haugan på Frp-årsmøte i Troms.
STRIDENS KJERNE: Mange av konfliktene Frp-nestleder Per Sandberg omtaler i sin bok, har sin opprinnelse i Troms Frp. Her er Sandberg og kona Line Miriam Haugan på Frp-årsmøte i Troms. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Boka mi skapte faktisk mer støy enn jeg forventet, men i den fasen vi er inne i er Fremskrittspartiets synlighet og tilstedeværelse uhyggelig viktig. Nå er det avgjørende at ikke partiet sminkes, sier Frp-nestlederen.

Per Sandberg forteller at han de siste dagene har mottatt flere hundre e-poster.

- Det har kommet enorme mengder. Jeg får støtte for min politiske analyse, men også mye kjeft fra partifeller som synes det var unødvendig å skrive dette nå. Mange reagerer med sinne på at jeg er så detaljert i beskrivelsene og kritikken av enkeltpersoner. Noen mener også at jeg er for hard mot Siv, sier han.

Intriger Midt under intervjuet med Dagbladet ringer ektefellen Line hjemme fra Senja og melder om politisk uvær i nord etter bokutgivelsen.

- At det stormer rundt Line er det ikke tvil om. Hun er sterk og veldig opptatt av å beskytte de nærmeste. Men kona tåler det, hun er tøff, sier Sandberg.

- Hvordan skal Øyvind Korsberg (stortingsrepresentant for Troms, red.anm.) kunne samarbeide med deg etter den knallharde kritikken du har utsatt ham for?

- Jeg har ingen problemer med å sitte i stortingsgruppa sammen med Korsberg. Politisk er det ikke noe problem, personlig har jeg gitt ham opp for lenge siden.

- Men som nestleder har du et ansvar for at hele partiet skal fungere?

- Jeg har ingen problemer med å samarbeide. Men at enkelte, deriblant Øyvind Korsberg, ikke vil greie å takle det, har jeg skjønt lenge. Jeg opplever ikke at det er noen andre konflikter i partiet nå enn de jeg selv er midt oppi. Jeg konfronterer folk åpent i stedet for å bidra til intriger, ikke alle tåler det, sier han.

- Du har sagt at du risikerer å bli ekskludert fra Frp?

- Ja, noen har antydet det, men jeg har ingen tro på at det skjer. Jeg er mot eksklusjoner, for åpenhet og takhøyde. Jeg tror mye mer på opprenskning enn ryktemakeri og nedsnakking i korridorene, sier den avtroppende nestlederen.

Øyvind Korsberg utdyper sin uttalelse om at alle som står Sandberg nær, må stille opp for ham, noe Sandberg har oppfattet som sykeliggjøring.

Ikke sarkastisk - Det kom fra hjertet og var ikke ment sarkastisk. Slik jeg kjenner stortingsgruppa vår, vil vi begge bli møtt med raushet, sympati og varme, sier Korsberg til NTB.

Overfor Dagbladet ønsker ikke Korsberg å kommentere Frp-nestlederens utsagn ytterligere, men sier at han er innstilt på å delta i partiets møter sammen med Sandberg som før.

Siv har tillit Partileder Siv Jensen understreker at hun har tillit til både Korsberg og Sandberg.

- Dette er først og fremst en personkonflikt dem imellom som jeg ikke vil kommentere, sier Jensen.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik, frykter ikke at Sandberg-boka skal ramme samarbeidsklimaet i stortingsgruppa.

- Jeg opplever stemningen som god og at vi trekker i samme retning. Både Per Sandberg og Øyvind Korsberg deltar som vanlig på våre gruppemøter, seinest i går, sier han.