Kona til Alan (47) trygler IS om å løslate ektemannen

- Jeg ber om at de som holder ham fanget svarer meg før det er for sent.

TATT TIL FANGE:  Den britiske statsborgeren Alan Henning ble tatt til fange bare en halvtime etter at han krysset grensen til Syria. Foto: AFP PHOTO/FOREIGN AND COMMONWEALTH OFFICE
TATT TIL FANGE: Den britiske statsborgeren Alan Henning ble tatt til fange bare en halvtime etter at han krysset grensen til Syria. Foto: AFP PHOTO/FOREIGN AND COMMONWEALTH OFFICEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 13. september publiserte IS en video hvor de halshogger den britiske statsborgeren David Haines.

På slutten av videoen truer de et nytt gissel - den britiske tobarnsfaren Alan Henning.

Henning ble tatt til fange i Syria i desember i fjor.

Hjelpearbeider Nå henvender kona seg direkte til IS og trygler om at de løslater ektemannen.

- Jeg kan ikke se hvordan det kan gagne noen stat å la verden se en mann som Alan dø, sier Barbara Henning, ifølge CNN.

Alan Henning var en del av et team som reiste ned til Syria for å hjelpe sivilbefolkningen.

- Alan er en fredelig og uselvisk mann som forlot familien og jobben som drosjesjåfør for å reise helt ned til Syria med sine muslimske kolleger og venner, for å hjelpe dem som trenger det aller mest. Da han ble tatt til fange kjørte han en ambulanse med mat og vann som skulle deles ut til folk i nød, sier Hennings kone.

Barbara Henning sier hun har forsøkt å kommunisere med Islamsk stat og personene som holder ham fanget, men at ingen har svart.

- Jeg ber om at de som holder ham fanget svarer på min henvendelse og kontakter meg før det er for sent. Når de hører dette budskapet bønnfaller jeg Den islamske staten om å løslate ektemannen min, sier hun.

Trodde han ville bli løslatt Alan Henning har vært i Syria tre ganger tidligere. Han ble kidnappet bare en halvtime etter at han hadde krysset grensen til landet for fjerde gang, skriver The Telegraph.

Etter at han ble tatt til fange, skal han ha sagt til de andre gislene at de ikke trengte å bekymre seg for ham. Han var sikker på at han ville bli løslatt umiddelbart, siden han var hjelpearbeider.

- Vi trodde dette bare var midlertidig, siden han er muslim og engelsk. Vi trodde de kom til å avhøre ham og deretter slippe ham fri, sier Shameela Islam-Zulfiqar, en lege som var i samme reisefølge som Alan Henning.