Kona til bombemistenkt i retten i dag

Ti er siktet for å ha hjulpet terroristene i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ti er siktet i forbindelse med bombene som gikk av i London 21. juli, nøyaktig to uker etter at terrorister skapte blodbad og drepte 52 i bombeangrep 7. juli.


Alle ti er siktet for å la være å gi informasjon om en terrormistenkt. Tre av de ti skal også ha hjulpet en terrormistenkt med å unnslippe politiet.

Fengslet i Roma

Åtte av de siktede deltar i rettsmøtet i Bow Street i London sentrum via videoskjerm, skriver den britiske avisa Telegraph. Bare to av de ti møter personlig i retten. Den ene av dem ble siktet i saken i går kveld.

 • Ismael Abdurahman (23) er siktet for å holde tilbake informasjon om Osman Hussain. Politiet mener at Hussain sto bak en av 21. juli-bombene og at Sharif sitter på informasjon om saken, men beskytter kameraten sin. De siste dagene har britiske etterforskere avhørt Hussain i Regina Coeli-fengselet i Roma. Men også italiensk politi er interesserte i den terrormistenkte fangen, og Hussain kan bli siktet for terror i Italia.

  Hussain selv sier via sin advokat Antonietta Sonnessa at det ikke var meningen å drepe noen i 21. juli-angrepet.

  - Det var noen spiker der, men eksplosivene skulle ikke skade, bare lage bråk, sier Hussain.


  Kona arrestert


 • Yeshiemebet Girma (29) er gift med Osman Hussein. Hun er siktet for å holde tilbake informasjon. Det samme er søsteren hennes, Mulumebet (21), som er Husseins svigerinne.
 • Shadi Abdel Gadir (22), Omar Nagmeloin Almagboul (20) og Mohamed Kabashi (23) ble arrestert i slutten av juli.
 • Asias Girma (20) møter selv i retten, siktet for å holde tilbake informasjon og ha hjulpet Osman Hussain å unnslippe.
 • Abdul Sharif (28) ble arrestert i går. Han mistenkes for å holde tilbake informasjon om Hussain.
 • Siraj Yassin Abdullah Ali (30) er siktet for å være taus om bombemistenkte Ibrahim Muktar Said og for å ha hjulpet Said å flykte.
 • Wharbi Mohammed (22) fra det Julia Roberts-kjente strøket Notting Hill er siktet for ikke å hjelpe politiet med informasjon om bombemistenkte Ramzi Mohamed. Han skal også ha hjulpet Mohamed med å flykte.
SIKTET: Yeshiemebet Girma er arrestert, siktet for å ha hjulpet sin terror-mistenkte ektemann. I dag må både hun og lillesøsteren møte i retten. Foto: SCANPIX
SIKTET: Yeshiemebet Girma er arrestert, siktet for å ha hjulpet sin terror-mistenkte ektemann. I dag må både hun og lillesøsteren møte i retten. Foto: SCANPIX Vis mer
FENGSLET I ROMA:</B> Osman Hussain ønskes utlevert til Storbritannia.