Kona til fryktet IS-leder tatt i Libanon: - Det sender et signal om at IS har problemer

Terrorgruppa presses fra alle kanter i Irak og Syria.

FRYKTET TERRORLEDER:  Abu Bakr al-Baghdadi   Foto: Social Media / Reuters / NTB Scanpix
FRYKTET TERRORLEDER: Abu Bakr al-Baghdadi Foto: Social Media / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorgruppa Den islamske stat (IS) presses nå fra alle kanter og har nylig tapt store og viktige områder i Irak.

I tillegg skriver libanesiske aviser at kona til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, og ett av hans barn, har blitt pågrepet på grensa til Syria.

- Det sender et signal om at IS har litt problemer for tiden. Det gir inntrykk av at de ikke er så flinke til å beskytte sine nærmeste, sier terrorforsker Truls Hallberg Tønnessen ved Forsvarets forskningsinstitutt til Dagbladet.

- Ikke uvanlig med flere koner Libanesiske aviser skriver at én av Baghdadis koner er pågrepet. Koranen tillater en mann å ha fire koner, med visse forbehold, men det er ikke kjent hvor mange den sagnomsuste IS-lederen har.

- Det er ikke uvanlig at IS-medlemmer har hatt flere koner. Grunnleggeren av AQI (IS' tidligere navn red.anm.), al-Zarqawi, hadde flere koner, men det er uklart om det var samtidig, sier Tønnessen til Dagbladet.

En CV som ble lagt ut på sosiale medier i sommer, oppga at IS-lederen var gift, men spesifiserte ikke med hvem. Flere aviser, deriblant The Telegraph, har tidligere identifisert en av al-Baghdadis koner som den syriske kvinnen Saja Hamid al-Dulaim. Kvinnen som nå er pågrepet, har syrisk bakgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer