Kona til Kim har veske verdt ei nordkoreansk årslønn

Mens landet sliter.

FLOTTER SEG: Mens Nord-Koreas befolkning sliter med katastrofevær, død og ødeleggelser, flotter landets ledere seg i designervesker og luksus. Her er landets leder, Kim Jong-Un, og hans kone Ri Sol-Ju. Veska til Sol-Ju er verdt en gjennomsnittlig nordkoreansk årslønn. Foto: Scanpix
FLOTTER SEG: Mens Nord-Koreas befolkning sliter med katastrofevær, død og ødeleggelser, flotter landets ledere seg i designervesker og luksus. Her er landets leder, Kim Jong-Un, og hans kone Ri Sol-Ju. Veska til Sol-Ju er verdt en gjennomsnittlig nordkoreansk årslønn. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Nord-Koreas befolkning sliter med katastrofevær, død og ødeleggelser, flotter landets ledere seg i designervesker og luksus.

Det kommunistiske landets leder, Kim Jong-Un og hans mystiske kvinne, som tidligere i år ble kona hans, var tidligere denne uken på et besøk i en hærleir i landet.

Under besøket bar Ri Sol-Ju, som ifølge avisa The Telegraph er i slutten av 20-åra eller i begynnelsen av 30-åra, på en svindyr Dior-veske.

Prisen på veska, 1.8 millioner won, rundt 10 000 kroner, er det samme som en gjennomsnittlig årslønn i det kommunistiske landet.

Det er likevel ikke første gang Jong-Un omtales for sine kontroversielle valg.

Etter at han tok over for faren Kim Jong-il i desember 2011, har han blant annet gjort pizza og pommes frittes lovlig i landet igjen.

Han har også gjort det lovlig for kvinner å bruke øredobber og langbukser.

Da landets tidligere forsvarssjef, Ri Yong-ho, ble fritatt alle sine offisielle poster på grunn av sykdom, tok Jong-Un også over som forsvarssjef, og har med det mye makt i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer