Kona til kjendisadvokat avlyttet

Fridtjof Feydt krever samtalen slettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen, som er ett av ofrene fra skuddramaet på Aker Brygge i august 2006, er Feydts klient. Politiet har avlyttet 29-åringen i forbindelse med at han ble siktet og seinere tiltalt for medvirkning til overlagt drapsforsøk i gjengmiljøet. Politiet mener drapsforsøket på Furuset i Oslo var en hevnaksjonen etter Aker Brygge-saken.

Feydt reagerer sterkt på at han i materialet fra kommunikasjonskontrollen (KKhar funnet en samtale mellom klienten og hans kone.

- Det mener jeg må være et brudd på privatlivets fred, sier Feydt til Dagbladet.

Advokaten har også funnet en samtale mellom klienten og en ansatt på hans kontor, som ikke er advokat.

- Jeg mener at begge samtalene skulle vært slettet, og ikke sendt rundt som en del av saksdokumentene, sier Feydt.

Beskyttet

Forsvareren har sendt et brev til aktor i saken, statsadvokat Svein Holden, med kopi til Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll.

- Jeg har tidligere tatt opp med politiet hvordan samtaler som skal inn i saken, velges ut. Jeg har fått beskjed om at politiet luker ut samtaler som åpenbart er uten interesse, samt samtaler mellom forsvarer og klient, sier Feydt.

Statsadvokat Holden sier til Dagbladet at KK-materialet, som er beskyttet av bestemmelsen i straffeprosessloven, er det som er betrodd advokat Feydt i egenskap av hans forsvareroppdrag i saken.

- Dette medfører nødvendigvis ikke at alle samtaler klienten har med forsvarerens kontor, skal tilintetgjøres etter loven, sier Holden.

- Hva med samtalen mellom klienten og Feydts kone?

- Jeg kjenner ikke innholdet, men det er vurdert av politiet, og lagt inn i materialet. Jeg skal ta dette opp med politiet, sier Holden.

Private rutiner

Advokat John Chr. Elden sitter i det såkalte metodekontrollutvalget, som skal gjennomføre etterkontroll av etterforskingsmetoder. Et sentralt punkt i utvalgets arbeid er om hensynet til personvern for klienten og andre berørte blir tilstrekkelig ivaretatt.

Elden sier til Dagbladet at han antar samtalen mellom klienten og Feydts kone skulle vært slettet.

- Det er imidlertid manglende rutiner på dette hos politiet. Samtalen skulle ikke vært lyttet på av politiet i det hele tatt, og de hadde heller noe grunnlag for å vite at det var kona som svarte.

FORBANNA: Advokat Fridtjof Feydt krever samtalen mellom hans klient og advokatens kone som ligger i avlyttingsmaterialet til politiet.