Kona til narko-motkjemper smuglet heroin

Den amerikanske obersten var ansvarlig for kampen mot narkotika i Colombia. Kona brukte diplomatposten til å smugle heroin til USA for millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble den kokainavhengige kona dømt til fem års fengsel for narkosmugling. Hele tiden holdt hun bigeskjeften sin skjult for ektemannen. Heroin for 6 millioner kroner klarte hun å smugle før hun ble avslørt. En gråtende Laurie Anne Hiett mottok dommen mens mannen, hennes to små barn og moren var til stede i rettssalen i Brooklyn.

Skamfull innrømmet hun i april den pinlige affæren. Ektemannen oberst James Hiett, jobbet ved den amerikanske ambassaden i Bogota, som sjef for den amerikanske militære innsatsen mot narkotikatrafikk.

Fru Hiett var selv avhengig av kokain mens hun flere ganger sommeren 1999 sendte kokain i den diplomatiske posten fra en militærbase i Bogota til New York, ifølge NTB.

Hiett sa hun hadde holdt sin virksomhet skjult for ektemannen, men i forrige måned innrømmet James Hiett at han ikke hadde konfrontert henne da hun to ganger reiste til New York og returnerte med 25.000 dollar i kontanter.

Oberst Hiett hadde ansvaret for amerikanske soldaters trening av colombianske sikkerhetsstyrker til operasjoner mot narkotika, og også for beskyttelsen av amerikanske radarer som overvåker fly som brukes i smuglingsoperasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer