Kona til narko-motkjemper smuglet heroin

Den amerikanske obersten var ansvarlig for kampen mot narkotika i Colombia. Kona brukte diplomatposten til å smugle heroin til USA for millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble den kokainavhengige kona dømt til fem års fengsel for narkosmugling. Hele tiden holdt hun bigeskjeften sin skjult for ektemannen. Heroin for 6 millioner kroner klarte hun å smugle før hun ble avslørt. En gråtende Laurie Anne Hiett mottok dommen mens mannen, hennes to små barn og moren var til stede i rettssalen i Brooklyn.

Skamfull innrømmet hun i april den pinlige affæren. Ektemannen oberst James Hiett, jobbet ved den amerikanske ambassaden i Bogota, som sjef for den amerikanske militære innsatsen mot narkotikatrafikk.

Fru Hiett var selv avhengig av kokain mens hun flere ganger sommeren 1999 sendte kokain i den diplomatiske posten fra en militærbase i Bogota til New York, ifølge NTB.

Hiett sa hun hadde holdt sin virksomhet skjult for ektemannen, men i forrige måned innrømmet James Hiett at han ikke hadde konfrontert henne da hun to ganger reiste til New York og returnerte med 25.000 dollar i kontanter.

Oberst Hiett hadde ansvaret for amerikanske soldaters trening av colombianske sikkerhetsstyrker til operasjoner mot narkotika, og også for beskyttelsen av amerikanske radarer som overvåker fly som brukes i smuglingsoperasjoner.

Han risikerer selv opp til tre års fengsel for å ha unnlatt å informere myndighetene om at kona var involvert i smugling.