ANGREPET: Kona til NRK-profil Tomm Kristiansen (65), Sharon Coetzee (54), ble angrepet mens hun var på løpetur i hjembyen Cape Town i sør-Afrika tirsdag denne uka. Foto: Privat
ANGREPET: Kona til NRK-profil Tomm Kristiansen (65), Sharon Coetzee (54), ble angrepet mens hun var på løpetur i hjembyen Cape Town i sør-Afrika tirsdag denne uka. Foto: PrivatVis mer

Kona til NRK-kjendis forsøkt voldtatt i Sør-Afrika: - «Drep henne», sa den ene

- Hun kjenner fremdeles lukten av svette og råskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sent onsdag kveld la den norske journalisten og forfatteren Tomm Kristiansen ut en dramatisk status på sin Facebook-profil.

«Det smilet er ikke fra i går. Sharon jogget i Cape Town da byen ble mørklagt ved strømbrudd. To menn med kniv angrep henne for å voldta.Da slo hun tilbake og sloss. "Drep henne", sa den ene. Hun vant og kom seg hjem med blødende hender. Og hodet fullt av spøkelser. Hun kjenner fremdeles lukten av svette og råskap. Stolt av henne.»

Sharon Coetzee (54) er Kristiansens kone. De to giftet seg i 2009.

- Forsøkte å dra av henne klærne Overfallet fant sted på tirsdag. Han forteller til Dagbladet at Sharon var ute på en løpetur i bydelen Gardens i Cape Town i Sør-Afrika hvor læreren bor og driver egen barnehage.

- Hun er ute og løper hver eneste dag, og er i veldig god form. Sharon befant seg i et trygt område av byen hvor hun er godt kjent. Men så kom strømbruddet og hele byen ble mørkelagt, forteller Kristiansen som for tida oppholder seg i Norge.

Ut av mørket kom to menn mot Sharon, væpnet med kniv.

- Den ene grep tak i henne, mens den andre forsøkte å dra av henne klærne. Sharon slo og sparket, og hun traff godt i både mellomgulv og skritt. Men det blir en del blod når du sloss med folk med kniv, sier NRK-profilen.

Mareritt Kristiansen forteller at kona løp fra stedet med blodige hender, og at hun kom seg inn på et sykehus i området hvor hun fikk behandling.

- Sør-Afrika er voldtektenes land. Alle kvinner forventer at det en gang kan hende. Sharon kom seg unna og ble ikke voldtatt. Men marerittene og frykten sitter selvfølgelig i. Stemningen er ikke så høy i huset, sier han.

Kristiansen sier kona ikke ønsker at han skal komme nedover nå på grunn av den skremmende hendelsen.

- Hun har et godt nettverk av venner og familie der nede.

Kristiansen er best kjent som utenrikskorespondent i NRK. 65-åringen begynte i rikskringkastingen i 1979, og har vært korrespondent i Afrika i to perioder - også kjent som «stemmen fra Afrika».