Kona til tabberaner tatt med NOKAS-penger

Mannen sitter fengslet for tabberanet på Aker Brygge, og er siktet for Munch-tyveriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslopolitiet melder i dag at de har pågrepet en kvinne og siktet henne for heleri av et pengebeløp som knyttes til ranet av NOKAS i Stavanger 5. april i fjor.

- Pågripelsen skjedde helt udramatisk hjemme på kvinnens bopel i Oslo. Hun ble frivillig med, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, er kvinnen gift med tabberaneren Petter Tharaldsen (33), som kjørte fluktbilen under det mislykkede ranet på Aker Brygge, og som nå sitter vartektsfengslet siktet for å ha deltatt under Munch-ranet.

Kvinnen er også mistenkt for å ha medvirket til Munch-ranet, opplyser politiet i dag.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal hun ha blitt observert sammen med mannen Petter Tharaldsen på en bensinstasjon i Groruddalen i Oslo like etter Munch-ranet.

Hun vil bli avhørt i løpet av dagen og tidligst fremstilt for fengsling i løpet av morgendagen.

Politiet skal for en tid tilbake gjort beslag av et pengebeløp hjemme hos kvinnen. Pengesedlene skal være blant ransutbyttet fra NOKAS-ranet. Det skal ikke ha vært et stort pengebeløp politiet fant hos kvinnen, opplyser Ervik.

Fremdeles er omlag 50 millioner kroner borte etter ranet.

EKTEMANN: Kvinnen som i dag er pågrepet er gift med tabberaner Petter Tharaldsen, som også er siktet for Munch-ranet.
EKTEMANN: Kvinnen som i dag er pågrepet er gift med tabberaner Petter Tharaldsen, som også er siktet for Munch-ranet. Vis mer

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal det være funn av glasstøv på sedlene som knytter dem til NOKAS. NOKAS-ranerne måtte skyte seg gjennom en glassvegg for å komme inn til pengene. Det er glasstøv fra denne veggen som er funnet på sedlene.

- Så langt vi vet, har ikke kvinnen noen direkte tilknytning til de tiltalte i NOKAS-saken, sier Ervik til Dagbladet.no.

Hvilken rolle hun mistenkes å ha hatt under Munch-ranet da maleriene Skrik og Madonna ble ranet, vil ikke politiet ut med. Bildene er anslått å ha en verdi på flere hundre millioner kroner, i følge gallerist Ben Frija.

- Vi har ikke funnet noen av bildene i forbindelse med pågripelsen. Så mye kan jeg si. Først og fremst er dette en pågripelse i forbindelse med heleri av penger som stammer fra NOKAS-ranet, sier Ervik.

Etter det Dagbladet.no kjenner til skal kvinnen ha vært mistenkt for Munch-ranet siden i sommer. 

Da at ektemannen ble siktet i saken, nektet hun å avgi forklaring for politiet på grunn av sin familiære tilknytning. Men da hun søkte om å få besøke sin mann på Ila landsfengsel før hun skulle reise på sommerferie, varslet politiet at hun ville bli varetektsfengslet om hun ikke forklarte seg.

Kvinnen skal derfor ha gitt en kort forklaring, og fikk reise på ferie.

SETT PÅ BENSINSTASJON: På denne bensinstasjonen på Alnabru skal vitner ha sett Tharaldsen sammen med sin kone få timer etter Munch-ranet.