Helsen til Donald Trump:

Kona til Trumps omstridte lege stormer intervju: - Jeg ringer politiet

Det fortsetter å storme rundt Trumps fastlege, Harold Bornstein (69).  

SINT: Kona til Trumps omstridte fastlege, Harold Bronstein, avbryter et intervju med ektemannen. - Jeg ringer politiet, sier hun og drar med seg ektemannen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mens Hillary Clinton faller sammen og må avlyse reiser under valgkampen, fortsetter Trump å være den « friskeste presidentkandidaten i USAs historie». I hvert fall om vi skal tro legen hans, Harold Bornstein.

I en legeerklæring fra desember i fjor skryter Bornstein hemningsløst av av den 70 år gamle presidentkandidatens helse. Her skriver han blant annet:

«Hans fysiske styrke og utholdenhet er ekstraordinær».

BLIR STØTTET: Denne videoen viser demokratenes presidentkanditat Hillary Clinton som må bli støttet inn i en bil etter et arrangementet til minne om 11. september 2001. Video: AFP / NTB Scanpix Vis mer

«Dersom han blir valgt, kan jeg utvetydig si at Trump vil være det friskeste individet som noen gang er valgt til president».

Disse formuleringene har fått det til å rase rundt den ellers så vanlige fastlegen.

I et eksklusivt intervju med NBC News fortalte Bornstein at han skrev brevet på fem minutter, en uttalelse han nå bekrefter overfor CNN.

Nektet intervju av kona

I et spørsmål fra CNN om det hele var en spøk, svarer han at han bare hadde fem minutter da andre pasienter ventet på behandling.

- Jeg hadde dårlig tid, men det er ingen tvil om at Trump er i veldig god form, sier Bornsetein.

CNN oppsøkte mannen som har vært Trumps fastlege i 36 år, utenfor kontoret hans på Manhattan. Legen sier seg villig til å gjøre et raskt intervju, men advarer reporteren om at kona er på vei, og at hun ikke ville like det.

- Hun vil bli sint, forteller Bornstein.

Som forutsett, kommer kona inn og avbryter intervjuet.

  • Se video øverst i saken.

- Dere er ferdige. Dere er ferdige. Dere er på privat eiendom. Jeg ringer politet, roper kona før hun drar meg seg sin motvillige ektemann.

FASTLEGE: Harold Bornstein (69) har vært Trumps fastlege siden 1980. Foto: Splash News / NTB Scanpix

FASTLEGE: Harold Bornstein (69) har vært Trumps fastlege siden 1980. Foto: Splash News / NTB Scanpix

Vis mer

- Ingen galning

Det har stormet rundt legen og hans formuleringer om Trumps helsetilstand. CNNs sjef for helsedekning, lege Sanjay Gupta blant dem som har stusset over brevet.

- Uansett om du er lege eller ikke, er det veldig uvanlig med slike overdrivelser og denne typen ord. Folk skriver ikke sånn. «Styrke og utholdenhet er ekstraordinær» - hva betyr det egentlig, sier han til CNN.

Dette, kombinert med Bornsteins noe spesielle utseende, har fått pressen til å tenne på pluggene, og nærmest fremstilt ham som en galning.

- Vel, en galning har ikke mine ferdigheter. Det enste jeg ville gjøre med livet mitt var å praktisere som lege med min far. Noe jeg gjorde i 35 år, helt til han døde, forteller Bornsteins i intervjuet før avbrytelsen fra kona.

Fastlegen angrer likevel ikke på at han har involvert seg i presidentvalgkampen.

- Nei. Disse folkene er pasientene mine. Jeg tar vare på dem på riktig måte, svarer han.

Helsedebatten fortsetter

På motsatt side av valgkampen har Trump-kampanjen spredt konspirasjonsteorier om Hillary Clintons helse. Clintons uheldige lungebetennelse og snubling under markeringen av 11. september i New York, gjør ikke situasjonen bedre.

Debatten rundt de to presidentkandidatenes helsetilstand vil neppe stoppe med det første.

USA-ekspert Jan Arild Snoen uttalte til Dagbladet i går at det vil komme spekulasjoner etter en slik hendelse, og at helse er et relevant tema i presidentvalgkampen. Særlig med tanke på at både Trump og Clinton er blant de eldste presidentkandidatene i amerikansk historie.

TRUMP-ALLERGI: Under et valgkamparrangement fikk Clinton skikkelig problemer med hosten. Taler og intervjuer ble konstant avbrutt. Selv skylder hun på Trump-allergi. Valgkampmotstanderen, derimot, har en helt annen forklaring. Video: CNN Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer