Kona til verdenskjent pianist siktet for drap på parets to døtre

Arrestert hjemme i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Sofya Tsygankova (31) ble mandag arrestert og siktet for å ha drept ekteparets to døtre Nika (5) og Michaela (1) i deres hjem i Benbrook nær Fort Worth i Texas.

Hun er, ifølge CNN, fraseparert fra den verdenskjente, ukrainske pianisten Vadym Kholodenko (29). Tsygankova ble selv funnet med flere stikkskader da ektemannen kom til den fraseparerte ektefellens boligen i Texas torsdag i forrige uke. Det var han som ringte nødtelefonen.

- Hun gjennomgår fortsatt en mental evaluering, men hun er nå også pågrepet og siktet, sier David Babcock, sjef i Benbrook-politiet.

- Virket veldig lykkelige Faren til Kholodenko snakket mandag med avisa Fort Worth Star-Telegram.

- Jeg tror ikke han er i form til å snakke eller gjøre noenting. Det er fryktelig tøft å komme hjem og finne noe slikt, sier Timur Kholodenko til avisa og legger til:

PIANIST: Vadym Kholodenko opptrådte med Fort Worth symfoniorkester. Foto: Ron T. Ennis/ The Fort Worth Star-Telegram,via AP Photo, File
PIANIST: Vadym Kholodenko opptrådte med Fort Worth symfoniorkester. Foto: Ron T. Ennis/ The Fort Worth Star-Telegram,via AP Photo, File Vis mer

- De virket som en vindunderlig familie. De virket veldig lykkelige sammen. Jeg skjønner ikke hva som skjedde.

Saken har rystet det internasjonale klassiske musikkmiljøet.

- Dyp sorg - Jeg er i dyp sorg, og jeg ønsker å si dette til alle som tenker på min familie: Tapet av mine barn vil være med meg for alltid. Men jeg vil si at jeg føler støtten fra Fort Worth-samfunnet og alle folkene som sender meg meldinger fra hele verden, sa Vadym Kholodenko i en uttalelse i forrige uke.

Pianisten er født i Kiev i Ukraina og opptrådte i USA, Kina, Ungarn og Kroatia bare 13 år gammel. Seinere har han opptrådt over store deler av verden og vunnet flere internasjonale konkurranser. Drapene skjedde samme uke som Kholodenko feiret sitt første album sammen med Fort Worth symfoniorkester.

Også den fraseparerte ektefellen, Sofia Tsygankova, fra Russland er konsertpianist. De to giftet seg i 2010 og flyttet til Fort Worth fra krigsherjede Ukraina i 2014. I august i fjor ble de separert.


ARRESTERTE: Politisjef i Benbrook i Texas, David Babcock, opplyser at de har arrestert og siktet kona til Vadym Kholodenko. Foto: Paul Moseley /Star-Telegram via AP)
ARRESTERTE: Politisjef i Benbrook i Texas, David Babcock, opplyser at de har arrestert og siktet kona til Vadym Kholodenko. Foto: Paul Moseley /Star-Telegram via AP) Vis mer
ÅSTEDET: De to døtrene skal ha blitt funnet døde i dette huset i Benbrook i Texas. Foto: Paul Moseley/Fort Worth Star-Telegram/TNS)
ÅSTEDET: De to døtrene skal ha blitt funnet døde i dette huset i Benbrook i Texas. Foto: Paul Moseley/Fort Worth Star-Telegram/TNS) Vis mer