Kona tok regningen da presidentens kredittkort ble avvist

Michelle Obama betalte for sin mann - verdens mektigste mann - da presidenten kom til kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på tampen av et besøk på en New York-restaurant under FN-toppmøtet sist måned, at den amerikanske presidenten Barack Obama skulle gjøre opp etter en middag med kona Michelle Obama.

- Kredittkortet mitt ble avvist, fortalte Obama fredag under en seanse der han signerte et offentlig påbud som har til hensikt å beskytte forbrukere fra identitetstyveri.

Det skriver Washington Post.

- Det viste seg, går jeg ut fra, at jeg ikke bruker det nok. De trodde de var en svindel på gang. Heldigvis hadde Michelle med sitt kort, sa Obama.

Den amerikanske presidenten, med drøyt 2,5 millioner norske kroner i årslønn, skulle ha råd til å plukke opp regninga etter en middag med kona.

Vanligvis betales nok regningene av andre i administrasjonen enn presidenten selv, så Obama har nok rett i at kortet ble avvist fordi det brukes for sjelden.

- Jeg forsøkte å forklare for servitrisen, forstår du, at jeg tror virkelig at jeg har betalt regningen mine, sa Obama til latter fra forsamlingen.

Det som muligens kan ligge bak servitrisens behov for en forklaring, er det faktum at mannen med det avviste kredittkortet er øverste leder for et land med en statsgjeld på over 17,8 billioner dollar - altså 17 800 000 000 000.

Det vil si sånn omlag 116 534 milliarder norske kroner.

BETALTE REGNINGA: Den amerikanske førstedamen Michelle Obama måtte komme sin mann, president Barack Obama, til unnsetning da sistnevntes kredittkort ble avvist på en New York-restaurant der de hadde spist middag. Her fra et restaurantbesøk i Washington i 2012. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP
BETALTE REGNINGA: Den amerikanske førstedamen Michelle Obama måtte komme sin mann, president Barack Obama, til unnsetning da sistnevntes kredittkort ble avvist på en New York-restaurant der de hadde spist middag. Her fra et restaurantbesøk i Washington i 2012. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP Vis mer