Kona tok regningen da presidentens kredittkort ble avvist

Michelle Obama betalte for sin mann - verdens mektigste mann - da presidenten kom til kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var på tampen av et besøk på en New York-restaurant under FN-toppmøtet sist måned, at den amerikanske presidenten Barack Obama skulle gjøre opp etter en middag med kona Michelle Obama.

- Kredittkortet mitt ble avvist, fortalte Obama fredag under en seanse der han signerte et offentlig påbud som har til hensikt å beskytte forbrukere fra identitetstyveri.

Det skriver Washington Post.

- Det viste seg, går jeg ut fra, at jeg ikke bruker det nok. De trodde de var en svindel på gang. Heldigvis hadde Michelle med sitt kort, sa Obama.

Den amerikanske presidenten, med drøyt 2,5 millioner norske kroner i årslønn, skulle ha råd til å plukke opp regninga etter en middag med kona.

Vanligvis betales nok regningene av andre i administrasjonen enn presidenten selv, så Obama har nok rett i at kortet ble avvist fordi det brukes for sjelden.

- Jeg forsøkte å forklare for servitrisen, forstår du, at jeg tror virkelig at jeg har betalt regningen mine, sa Obama til latter fra forsamlingen.

Det som muligens kan ligge bak servitrisens behov for en forklaring, er det faktum at mannen med det avviste kredittkortet er øverste leder for et land med en statsgjeld på over 17,8 billioner dollar - altså 17 800 000 000 000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer