- Kona vil gi siktede (63) alibi

- Han var hjemme i leiligheten da skuddene falt, sier advokaten. Er hobbyskytter.

 - VAR HJEMME:  - 63-åringen var hjemme da skuddene falt, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl. I natt jobbet politiet fortsatt med å sikre spor på åstedet i Badeparken, der tre personer ble skutt og skadet fredag formddag - den ene livstruende. FOTO: SCANPIX OG LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.
- VAR HJEMME: - 63-åringen var hjemme da skuddene falt, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl. I natt jobbet politiet fortsatt med å sikre spor på åstedet i Badeparken, der tre personer ble skutt og skadet fredag formddag - den ene livstruende. FOTO: SCANPIX OG LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Den 63 år gamle mannen som ble pågrepet i sitt hjem i Sandefjord sentrum fredag kveld, blir framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg i morgen - siktet for drapsforsøk etter skuddene som skadet tre personer i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag.

Det bekrefter hans advokat Ole Petter Breistøl overfor Dagbladet etter å ha møtt klienten i politiarresten i Tønsberg i ettermiddag og blitt orientert av politiet.

Kona som vitne - Vi vurderer å stevne hans kone som vitne under fengslingsmøtet i morgen. Min klient framholder at han er uskyldig og stiller seg helt uforstående til siktelse. Kona er hans alibi, sier forsvareren til Dagbladet.

63-åringen har ikke vært i avhør siden fredag.

- Jeg har ennå ikke fått noen utskrift av avhøret, men 63-åringen gjentok overfor meg i dag at han var hjemme i egen leiligheten på det tidspunktet skuddene falt og at han hørte om det som hadde skjedd på nyhetene, sier Breistøl.  Derfor vil den tidligere ustraffede mannen begjære seg løslatt.

Miniatyrskytter De tre ofrene i parken ble truffet av prosjektiler med kaliber 22.

Et av skuddofrene, Knut Grane (47), forteller til Sandefjords Blad at mannen som skjøt hadde «noe som lignet en revolver i handa». Advokat Ole Petter Breistøl bekrefter overfor Dagbladet at 63-åringen har hatt miniatyrskyting som hobby i mange år.

- Men han har verken pistol eller revolver hjemme og heller ikke tilgang til slike våpen gjennom skytterklubben, sier Breistøl til Dagbladet.

Han bekrefter at klienten, som han ikke kjenner fra tidligere, har vært arbeidsufør i flere år på grunn av sykdom.

- Empati for rusmisbrukere Ifølge forsvareren har ikke 63-åringen ytret seg negativt om at rusmisbrukere har vært en del av bybildet i Sandefjord sentrum.

- Han har ikke noe motiv for en slik handling. Kona har tvert i mot fortalt at han har empati for folk i en slik situasjon, sier advokat Ole Petter Breistøl til Dagbladet.