Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kona vil vekk

Bagdad er intet blivende sted har Saddams første kone, to døtre og 10 barnebarn bestemt. Nå vil de til Leeds i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede kjent at Saddam Husseins to døtre Raghad og Rana vil vekk fra en kummerlig tilværelse i en forstad til Bagdad. Men nå viser det seg at de vil ta med moren og deres tilsammen ti barn til Leeds i Nord-Enland.

Saddams kone Sajida er kvinnen som fødte de to beryktede sønnene Usay og Qusay.

Ifølge Sky News har Saddams familiemedlemmer sett seg ut byen Leeds som et trygt oppholdssted. Grunnen er at Saddams fetter Izzi-Din Mohammed Hassan al-Majid allerede bor der, og gjerne vil få selskap av flere familiemedlemmer.

- Det er ikke tale om at noe medlem av Saddams familie slipper inn i Storbritannia for å søke asyl, sier en talsmann for innenriksdepartementet.

Raghad og Rana har fem barn hver. Ektemennene deres ble halshugget i 1996 etter at de hoppet av til Jordan. De ble lurt tilbake under løfte om at de ikke ville bli straffet.

- Saddams døtre britiske skoler og sykehus i tankene da de bestemte seg for å søke asyl, særlig skolene, sier fetteren til avisa The Sun.

Ifølge innenriksdepartementet har de ikke mottatt noen søknad om asyl foreløpig, men det kan se mørkt ut for et positivt svar.

- Vi gir bare asyl til folk som fortjener det og har en velbegrunnet frykt for forfølgelse, torur eller død, sier en talsmann.

Sajida er Saddams kusine. Ekteskapet sluttet ifølge flere av diktatorens biografer i praksis da han tok seg en kone til på 80-tallet, men det er usikkert om paret er skilt.

BORTE: Mens deler av Saddams familie er den gamle diktatoren fortsatt forsvunnet. CIA hevder at han fortsatt befinner seg i Bagdad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media