Kona ville skilles

KONGSVINGER (Dagbladet): Ekteskapet var i ferd med å gå i oppløsning. Kona ville skilles. Derfor tror politiet at den betrodde lagføreren fra Heimevernet reiste etter familien og drepte kona (38), sønnen (6) og datteren (11) med tjenestevåpenet, et AG-3-gevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var en av våre beste menn, sier områdesjef Per Olav Løvbak ved Kongsvinger HV-område.

Flere personer som kjente og sto den lille familien fra Brandval utenfor Kongsvinger nær, bekrefter overfor Dagbladet at 37-åringen skal ha tatt det svært tungt da han forsto at kona ville skilles.

- Vi har mottatt opplysninger fra familie og venner som bekrefter at et samlivsbrudd var nær forestående, sier politifullmektig Kathrine Wold Kristoff.

Skulle skilles

Ekteparet bodde fortsatt i samme hus på Brandval, halvannen mil fra Kongsvinger. I helga reiste moren og de to barna alene på hytta til hennes familie. Ved 14-tida ble de funnet henrettet i stua på den lille familieeiendommen av et nært familiemedlem.

Kona skal ha gitt ektemannen endelig beskjed om at hun ønsket at ekteskapet skulle opphøre.

37-åringen var lørdag kveld sammen med venner i Kongsvinger, og skal da ha drukket en del alkohol. Søndag formiddag skal han ha funnet fram AG-3-geværet og ammunisjon, som han hadde hjemme. Politiet mener han kjørte hjemmefra med våpenet i bilen, til hytta der kona og de to barna oppholdt seg.

- Markant person

Framme på hytta skal 37-åringen ifølge politiet ha knust ei vindusrute, klatret inn i hytta og skutt sine egne barn og kona, før han skjøt seg selv.

37-åringen er ikke tidligere kjent av politiet for straffbare handlinger.

- Vi har ikke tidligere mottatt noen meldinger om at den drepte kvinnen skal ha vært redd for ektemannen. Politiet har heller ikke hatt noen indikasjoner på at noe var galt, sier politifullmektig Kathrine Wold Kristoff.

37-åringen har vært i HV siden 1985. De seks siste åra har han vært lagfører - der han hadde sju mann under seg.

- Jeg kjente ham godt i HV-sammenheng. Han var en markant og framtredende person. Han var alltid positiv, sier områdesjef Per Olav Løvbak i Kongsvinger HV-område. Han så 37-åringen sist under en firedagersøvelse i mai.

- Det som har skjedd er uforståelig og utenkelig. Det har overhodet ikke vært noen ting som antydet at dette kunne skje, sier Løvbak.

Ble funnet i stua

Politifullmektig Kathrine Wold Kristoff ønsket i går ikke å opplyse om hvor mange skudd som var avfyrt i hytta.

- Jeg verken ønsker eller kan gå i detalj. Men den tekniske etterforskningen har styrket oss i troen på at dette er en familietragedie, sier Wold Kristoff.

Dagbladet får bekreftet at sønnen (6), datteren (11) og mora (38) ble funnet i umiddelbar nærhet av stua på hytta. 37-åringen har trolig umiddelbart etter de tre meningsløse drapene skutt seg selv.

HENTET DE DØDE: Alle de fire drepte familiemedlemmene ble i går ettermiddag hentet ut av hytta i skogen tre mil øst for Kongsvinger og sendt med begravelsesbiler til obduksjon.