Kona ville skilles

Kona (26) tok ut separasjon like før jul. Mannen ville ikke skilles. Nå er hun og døtrene på ni måneder og to og et halvt år drept. Familiefaren (28) er foreløpig siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble den lille familien funnet henrettet i leiligheten på Hauketo i Oslo. Dramaet i bydelen sør i Oslo ble avdekket etter at 28-åringen - ved 12-tida i går - kom inn i Rema-butikken på Hauketo.

Uten forvarsel gikk somalieren med norsk statsborgerskap til angrep på en annen somalier, før han ble overmannet av folk som kom til.

Da politiet arresterte 28-åringen, fortalte han uoppfordret følgende:

- Det ligger en død kvinne i leiligheten min.

Drept med kniv

Politipatruljen tilkalte forsterkninger og tok seg inn i leiligheten i Hauketoveien 16, bare noen hundre meter fra Rema-butikken.

Inne i den lille leiligheten i blokka fant politiet 28-åringens fraseparerte kone død. Også parets felles barn - på henholdsvis ni måneder og to og et halvt år - ble funnet drept. Politiet har grunn til å tro at drapene fant sted rett før faren overfalt butikk-kunden.

- Dette er en familietragedie, sier politiinspektør Terje Kristiansen, som leder etterforskningen.

Etter det Dagbladet erfarer, skal de tre være drept med kniv. Politiet har beslaglagt en kniv, som skal undersøkes med henblikk på om den er drapsvåpenet.

- Mannen er siktet for forsettlig drap, sier Kristiansen.

Skulle skilles

28-åringen kom til Norge i 1991. Noen år seinere kom kvinnen han giftet seg med, til landet. De fikk to barn sammen. 28-åringen arbeidet som rengjøringsassistent i Oslo.

Dagbladet får bekreftet at det skal ha vært problemer i ekteskapet, og de to var nå separert.

Motivet for drapene var i går ikke kjent, men politiet arbeider ut fra teorien om at konas skilsmissebegjæring ligger bak.

Ifølge politiet er 28-åringen foreløpig ikke avhørt.

Først i dag vil kriminaletterforskerne avhøre mannen. Etter at han ble pågrepet og tatt med til politihuset, skal han ha blitt tilbudt å kontakte en forsvarer, men seint i går kveld hadde mannen fortsatt ikke ytret ønske om en forsvarer.

28-åringen blir trolig framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett mandag.

Sett fredag kveld

Kriminalteknikere jobbet i går kveld på åstedet. Politiinspektør Terje Kristiansen bekreftet i går at det er vitner som har sett kvinnen seint fredag kveld.

Parallelt med teknikernes arbeid i leiligheten startet politietterforskerne i går kveld en rundspørring i Hauketoveien.

Naboer understreket overfor Dagbladet at de ikke har merket at noe har vært galt, og stiller seg helt uforstående til at 28-åringen har drept de to små barna og kona.

Verken 28-åringen, som er siktet for trippeldrap, eller den drepte kona er tidligere kjenninger av politiet.

FUNNET DREPT: Den siktede 28-åringen fortalte selv politiet at det lå en død kvinne i leiligheten hans. Der fant politiet kona og de to barna hans døde.