Kondom-salg før julebordstida i Melhus

Snart utgått på dato selges til halv pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel kunde på Coop Hølonda ble en smule forbauset over tilbudet som møtte ham i butikken på lørdag. «Kondomer 1/2 pris pga dato» var annonsen, med det spøkefulle tillegget «tar ikke ansvar ved eventuell graviditet».

- Jeg flirte og ble litt overrasket, og syntes dette var en alternativ måte å markedsføre seg på, sier kunden, som sendte inn bilde av plakaten til Dagbladet.no.

Det er flere kunder som har kommet med kommentarer til skiltet, sier daglig leder ved Coop-butikken i Melhus i Sør-Trøndelag, Frode Kjøsen.

- Bakgrunnen er at vi skulle selge ut noen kondomer som går ut på dato ved jule- og nyttårstider. Vi snakket sammen på butikken, og skrev denne plakaten, sier han til Dagbladet.no.

Oppfordrer til snarlig bruk
På tross av det litt tvetydige skiltet, sier Kjøsen at de ikke selger kondomer som har gått ut på dato, og at de heller ikke skal fortsette med tilbudet etter at kondomene er gått ut på dato.

- Det var først og fremst et forsøk på å sprite opp hverdagen litt, og prøve å selge ut kondomene.

Du oppfordrer folk til å benytte dem før datostemplingen går ut?

- Ja, selvfølgelig.

Noen flere salg har det blitt, men først og fremst har det vært mange tilbakemeldinger fra kundene, sier Kjøsen om salgsframstøtet.

- Selger mer i julebordstida
Kondomer har en fem års holdbarhetstid, ifølge seksualopplysningsforeningen og kondomprodusenten RFSU. Fram til utgangsdato er kvaliteten garantert.

- Lateks kan ikke holde til evig tid, så det er satt en holdbarhetsdato. Selv om våre tester viser at kondomer kan holde lenger, oppfordrer vi folk til å bruke kondomene innen utløpsdatoen. Det handler jo også om hvordan opplevelsen blir hvis man er usikker på kvaliteten, sier Tone-Berit Lintho, daglig leder i RFSU Norge, til Dagbladet.no.

Salgstallene på denne tida viser at jule- og nyttårssesongen kan være en god tid for et salgsframstøt.

- Vi har en økning i innsalg til grossistene på 10-12 prosent i november, og salget av kondomer øker også i butikken på denne tida, sier hun.