Konfekt-Karin fikk jobben tilbake

RJUKAN: I 1994 ble Brith Karin Johansen mistenkt for å ha underslått tre konfektesker i sin jobb som postbud. Etter en sju år lang kamp mot Posten får hun nå jobben sin tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rjukan-kvinnen er dermed renvasket både strafferettslig og sivilt.

I 1998 vant hun straffesaken som Posten hadde reist mot henne. Nå er punktum satt for den sivile delen av saken. Lagmannsretten sparte ikke på konfekten og var klar i sin dom: Brith Karin Johansen ble avskjediget på sviktende grunnlag.

Nå kan Johansen puste lettet ut etter sju års kamp mot Posten Norge BA. Hun ble suspendert i 1994 og fikk sparken året etter.

- Fæl sak

Johansen ga imidlertid aldri opp:

- Jeg er kjempeglad og ønsker å begynne på jobb igjen så snart som mulig, sier et svært glad og rørt postbud til Dagbladet.

- Det har vært en fæl sak. Jeg har aldri hatt noe med de tre konfekteskene å gjøre. Det er nå slått fast for andre og forhåpentligvis siste gang, ser Johansen.

Oppreisning

Det er advokat Sigurd J. Klomsæt som har ført saken for Brith Karin Johansen, både straffesaken og sivilsaken. Postbudet kan ikke få fullrost sin advokat.

Klomsæt sier konklusjonen måtte bli den som lagmannsretten nå har kommet fram til. Han fastslår at saken mot hans klient aldri skulle vært reist.

  • Foruten å gi Johansen jobben tilbake, tilkjente Agder lagmannsrett postbudet 500000 kroner i erstatning og 200000 i oppreisning.
<B>ER INGEN TYV:</B>Postbudet Brith Karin Johansen er renvasket. Hun var både lettet og rørt da hun fikk de gode nyhetene av advokaten i går.