Scandza Forum

Konferanse på hemmelig sted i Oslo i helga: «Hvite er i ferd med å bli i mindretall»

Rasister og nasjonalister fra flere land skal møtes i Oslo i morgen.

MINORITET I EGNE LAND: På facebooksiden til Scandza Forum blir hvite sagt å være på vei til å bli en minoritet i mange vestlige land.
MINORITET I EGNE LAND: På facebooksiden til Scandza Forum blir hvite sagt å være på vei til å bli en minoritet i mange vestlige land. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

118 personer er invitert til konferansen, som har tittelen «Globalism vs. The Ethnostate». De planlagte talerne inkluderer to ytterliggående representanter for alt-rightbevegelsen.

I beskrivelsen står det blant annet at hvite er i ferd med å bli en minoritet i flere land, og at politikerne overlater Europa og USA til innvandrere uten å ha spurt folket til råds.

Konferansen er i regi av foreningen Scandza Forum, som har Olav Torheim fra nettstedet Målmannen som daglig leder. Islendingen Frodi Midjord, som har fortid fra nynazistiske miljøer, omtales som «primus motor» for arrangementet.Dagbladet har gjennom flere dager forsøkt å komme i kontakt med Torheim, men har ikke lykkes med dette. Dagbladet har forsøkt å få tak i Frodi Midjord for kommentar uten hell.

Det er fortsatt ukjent hvor konferansen, som er den andre i rekken, skal finne sted. Politiet er kjent med den, men ønsker ikke å kommentere ytterligere.

«Hvit nasjonalisme» og jødehat

Konferansen i Oslo er en oppfølger av en tidligere konferanse som fant sted i Stockholm 25. mai. Blant deltakerne der var den amerikanske psykologen Kevin MacDonald, som regnes som sentral i den mest rasistiske delen av alt-rightmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer