Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konfirmantene får gaver for en milliard

Årets konfirmanter vil få gaver for en milliard kroner, viser fersk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over halvparten av oss har planer om å gi en konfirmantgave i år. Og på toppen av ønskelista troner penger, penger og penger. Og konfiormantene får så det monner.

En fersk undersøkelse gjennomført av MMI på oppdrag for Nordea, viser at 70 prosent av konfirmantene helst vil ha penger i gave. Og 81 prosent av oss planlegger å gi dem nettopp det. Gjennomsnittet på gavene til en konfirmant ligger på 600-700 kroner, og til sammen vil årets konfirmanter få gaver for en milliard kroner.

Gavedryss

-  15-16-åringer har fokus på det som gjelder her og nå, så de fleste ønsker seg nok penger for selv å kunne kjøpe det de selv har lyst på, sier forbrukerøkonom i Nordea, Randi Marjamaa.

I tillegg til gaver, ønsker konfirmantene seg også smykker, bærbare PC-er, MP3-spillere, mobiltelefoner og designerklær. Mopeder og scootere er også på årets ønsketopp.

Men fortsatt gir de fleste pengegaver. I snitt gir vi rundt 1000 kroner til en konfirmant i familie, mens vi nøyer oss med en pengegave på 330 kroner dersom konfirmanten er i vennekretsen. Beregningene fra Nordea viser at en konfirmant som inviterer 15 gjester, kan vente seg verdier for rundt 10 000 kroner.

-  Spar pengene

Forbrukerøkonom Randi Mjarmaa har et klart råd til årets konfirmanter: Spar pengene.

-  Noen år fram venter flere store utgiftsposter, som førerkort, første bolig og studier. Da er det fordel å ha noe i egenkapital, sier hun.

<B>ESPEN ANDERSEN (15):</B> - Jeg ønsker meg penger. Det gjør vel egentlig de fleste. Så kan man heller kjøpe seg ting. Jeg kommer kanskje til å spare litt av pengene.
<B>ROBIN DALY (15):</B> - Jeg ønsker meg penger. Den eneste grunnen til å konfirmere seg er vel egentlig gavene. Jeg tror jeg får rundt 10 000 kroner.
<B>KAJA RISMYR (15):</B> - Jeg ønsker meg smykker, og så får jeg sikkert en del penger. De fleste får mellom 10 000 og 15 000 kroner i pengegaver.
<B>MARTE SANNUM NORDBØ (14):</B> - Jeg ønsker meg iPOD og ny klokke. Men jeg tror jeg får mest penger og smykker. Jeg konfirmerer meg mest fordi det er sosialt.
<B>CECILIE SOLHEIM(14):</B> - Jeg ønsker meg bærbar PC. Og så ønsker jeg meg scooter. Men jeg kan jo bruke pengene jeg får til å kjøpe meg scooter. Jeg tror jeg får rundt 10 000 kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling