Konfirmanter sendt ut på gata for å helbrede

Etter undervisning i helbreding ved håndspåleggelse skulle konfirmantene teste ferdighetene på tilfeldig forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en konferanse i Stavanger ble konfirmanter og andre ungdommer sendt ut i byen for å helbrede tilfeldig forbipasserende. Sogneprest og misjonsrektor reagerer på opplegget.

Rundt 3.500 unge i alderen 13-19 år har de siste to helgene deltatt på Impuls-konferansen i regi av Indremisjonskirken (IMI).

Etter undervisning i helbreding ved bønn håndspåleggelse i kirken, ble de sendt ut for å teste det de hadde lært, i praksis, skriver Stavanger Aftenblad.

Både rektor Bård Mæland ved Misjonshøgskolen og sogneprest Ola Hunsager i Gand menighet i Sandnes mener gatehelbredingen er uklok.

— Det er en åndelig risikosport. Sykdom er blant det mest sårbare i livet. Å behandle det på en slik måte er ganske risikabelt. Det er problematisk overfor dem man tilbyr helbredelse til, men enda mer problematisk er det å dytte dette på svært unge mennesker som kanskje ikke engang har et avklart forhold til kristen tro, sier Mæland, som mener denne delen av konferanseprogrammet bør være forbeholdt deltakere i myndig alder.

— Vi har fått mange tilbakemeldinger på at mye har vært bra. Men jeg beklager at konfirmanter sendes ut på gata for å helbrede folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer