Konfirmanter sendt ut på gata for å helbrede

Etter undervisning i helbreding ved håndspåleggelse skulle konfirmantene teste ferdighetene på tilfeldig forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en konferanse i Stavanger ble konfirmanter og andre ungdommer sendt ut i byen for å helbrede tilfeldig forbipasserende. Sogneprest og misjonsrektor reagerer på opplegget.

Rundt 3.500 unge i alderen 13-19 år har de siste to helgene deltatt på Impuls-konferansen i regi av Indremisjonskirken (IMI).

Etter undervisning i helbreding ved bønn håndspåleggelse i kirken, ble de sendt ut for å teste det de hadde lært, i praksis, skriver Stavanger Aftenblad.

Både rektor Bård Mæland ved Misjonshøgskolen og sogneprest Ola Hunsager i Gand menighet i Sandnes mener gatehelbredingen er uklok.

— Det er en åndelig risikosport. Sykdom er blant det mest sårbare i livet. Å behandle det på en slik måte er ganske risikabelt. Det er problematisk overfor dem man tilbyr helbredelse til, men enda mer problematisk er det å dytte dette på svært unge mennesker som kanskje ikke engang har et avklart forhold til kristen tro, sier Mæland, som mener denne delen av konferanseprogrammet bør være forbeholdt deltakere i myndig alder.

— Vi har fått mange tilbakemeldinger på at mye har vært bra. Men jeg beklager at konfirmanter sendes ut på gata for å helbrede folk.

IMI-kirken teller rundt 700 medlemmer i Stavanger og har sitt utspring i den evangelisk-lutherske misjonsorganisasjonen Normisjon. Konferansen impuls samler årlig deltakere fra en rekke kristne organisasjoner.

(NTB)