STORE GAVER: En konfirmant venter på sin tur til å motta velsignelsen under konfirmasjonsgudstjeneste. Foto: © Steinar Haugberg / Samfoto
STORE GAVER: En konfirmant venter på sin tur til å motta velsignelsen under konfirmasjonsgudstjeneste. Foto: © Steinar Haugberg / SamfotoVis mer

Konfirmantforeldre gir gave for over 10.000 kroner

Årets konfirmant vil få verdier for et femsifret antall kroner. Foreldre bidrar med mest, 10.400 kroner i snitt, mens besteforeldre og andre i familien slår til med 2.800 kroner hver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlignet med i 2015 ligger foreldrenes gaveutgifter omtrent på samme nivå, mens familiemedlemmer planlegger å bruke hele 40 prosent mer enn i fjor. Venner av barnet eller familien brukte i fjor 590 kroner på en gave, og høyner til over 730 i år, en økning på nesten 25 prosent.

Undersøkelsen er utført av Ipsos MMI for DNB og viser videre at sju av ti konfirmanter ønsker seg penger den store dagen. Penger er helt klart hovedønsket, neste på lista er elektronikk og bunad, som henholdsvis 9 og 7 prosent vil ha.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB tipper svært mange får nettopp penger, noe hun er skeptisk til, ettersom mye tyder på at pengene verken blir spart eller brukt på noe varig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram