Konflikt om kontantstøtten i regjeringen

Senterpartiet garanterer at kontantstøtten vil leve etter valget, selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle den

STRID OM KONTANTSTØTTE: Her er barna i Polarungen barnehage i Longyearbyen på Svalbard med  besøk av bl.a.  kronprins Haakon, og Sveriges kronprinsesse Victoria. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STRID OM KONTANTSTØTTE: Her er barna i Polarungen barnehage i Longyearbyen på Svalbard med besøk av bl.a. kronprins Haakon, og Sveriges kronprinsesse Victoria. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiet garanterer at kontantstøtten vil leve etter valget, selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle den.

- Det er kjempeviktig for oss at det blir slått fast i en ny Soria Moria-avtale at kontantstøtten skal videreføres. Dette er helt avgjørende, sier nestleder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Sp møter motstand fra sine samarbeidspartnere.

- Vårt mål er at kontantstøtten skal bort. Nå har vi nettopp fått nye tall som viser at 80 prosent av dem som mottar støtte i Oslo har minoritetsbakgrunn. Ordningen hindrer integrering og bør derfor fjernes, sier nestleder i SV Bård Vegard Solhell.

Kontantstøtten gis til foreldre som har barn på ett eller to år, som ikke går i barnehage. Det var i fjor om lag 41.000 kontantstøttemottakere. Vel 60 prosent av barna var ett år.

Senterpartiet har lenge ønsket å endre kontantstøtten. Nå forteller partiet for første gang hvor store beløp partiet vil gi.

- Vi ønsker å øke beløpet til 5.500 kroner for ettåringene slik at flere faktisk skal få muligheten til å være sammen med barna sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer