Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konflikten i Syria har nådd byen Aleppo

- Bombardementet høres konstant. For første gang føler vi at Aleppo har blitt en krigssone, sier en kvinne på telefon fra byen.

KONFLIKT: Dette bildet av jublende opprørere er tatt i byen Aleppo fredag. Foto: Reuters
KONFLIKT: Dette bildet av jublende opprørere er tatt i byen Aleppo fredag. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske regjeringsstyrker tok lørdag tilbake kontrollen over enda en bydel i Damaskus, ifølge den syriske opposisjonen. Samtidig flykter folk fra kamper i byen Aleppo.

Styrkene til president Bashar al-Assad stormet lørdag Shaba-distriktet i utkanten av hovedstaden. Frykten øker nå for at regjeringsstyrkene og regimelojale militssoldater skal gjennomføre summariske likvideringer av opprørere.

Stormingen av Shaba skjedde etter at området var blitt beskutt med granater og artilleri, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er sjette dag på rad det blir meldt om kamper i Damaskus, og situasjonen skal være svært spent.

Boligstrøk sør i hovedstaden ble beskutt i løpet av natten, ifølge eksilgruppen.

Flykter Lørdag ble det også meldt om kamper i Aleppo, storbyen som regnes som Syrias næringslivssenter. Kampene startet fredag, og flere hundre sivile er blitt tvunget til å flykte.

- Bombardementet høres konstant. For første gang føler vi at Aleppo har blitt en krigssone, sier en kvinne på telefon fra byen.

Det foregikk også kamper i byen al-Qusayr i den sentrale provinsen Homs, ifølge opposisjonen.

Tok ny grensepost Fra grensen til Irak ble det meldt at opprørere fra Den frie syriske hær hadde tatt kontroll over enda en grenseovergang. Dermed skal opprørerne nå kontrollere to av tre hovedoverganger ved grensen.

Den frie syriske hær (FSA) tok kontroll over grenseovergangen Yaribiyah lørdag kveld og heiste flagget sitt over posten, ifølge den irakiske grensevakten Mohammed Khalaf al-Shimmari.

Også guvernøren i den irakiske Nineveh-provinsen sier væpnede menn har tatt kontroll over grenseovergangen.

Det er den andre av de tre hovedovergangene på grensen til Irak opprørerne tar kontroll over.

Offensiv Syriske opprørere startet en offensiv sist søndag. Onsdag ble fire medlemmer av Assads innerste krets, blant annet forsvarsministeren, drept i et bombeangrep.

De siste dagene har regjeringsstyrkene slått hardt tilbake og tvunget opprørerne til å forlate bydeler de brukte som utgangspunkt for sin offensiv.

Samtidig ble det lørdag meldt at ytterligere to generaler fra den syriske regjeringshæren har hoppet av og flyktet til Tyrkia.

Drepte SOHR melder at 233 personer ble drept i Syria i løpet av fredagen. 153 av dem er registrert som sivile. Lørdag ble det meldt om minst 90 drepte ulike steder i landet.

Det er svært vanskelig å få ut uavhengig informasjon fra Syria, og opplysninger om kamper, sårede og drepte kan ikke verifiseres.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media