Tyrkia mot Nederland

Konflikten med Tyrkia kan avgjøre valget i Nederland

Krangel mellom Nederland og Tyrkia kan vippe valget til fordel for regjeringspartiet VVD i valgkampen som avgjøres i dag.

PÅVIRKER: President Erdogans konflikt med Nederland kan ha avgjørende betydning for valget i Nederland. Foto: NTBscanpix.
PÅVIRKER: President Erdogans konflikt med Nederland kan ha avgjørende betydning for valget i Nederland. Foto: NTBscanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nederlands ambassadør til Tyrkia nektes innreise. Den tyrkiske utenriksministeren nekter å svare på EUs utenrikssjef Federica Mogherinis bønn om å roe ned den betente situasjonen mellom de to landene. Tyrkias EU-minister varslet at flyktningavtalen med Europa må reforhandles. Den tyrkiske politikeren, Cuma Icten, som for tiden er i Norge, mener vesten og EU motarbeider landet. Samtidig varsler den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at han selv vil reise ut i Europa for å holde folkemøter i forbindelse med den skjebnesvangre folkeavstemningen som skal avholdes i Tyrkia 16. april.

Valgkamp

Krangelen med Erdogan og Tyrkia kan vise seg å bli avgjørende i det kommende valget i Nederland. Av partiene som konkurrerer på høyresiden i det politiske landskapet, kan meningsmålinger tyde på at det er regjeringspartiet VVD som tjener mest på håndteringene av Tyrkia-konflikten.

- Tyrkia bryter jo demokratiske prinsipper selv. Det er jo rimelig å sanksjonere land som ikke opprettholder demokratiprinsippene, sier Erik Oddvar Eriksen, som er professor og senterleder ved Arena - Senter for Europaforsking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer