Konflikten over i SAS

De kabinansatte og SAS-ledelsen kom ved 4-tiden i natt til enighet. Selv om det ikke blir streik, blir SAS-avgangene innstilt onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om NKFs medlemmer gjenopptar arbeidet umiddelbart, blir det betydelige kanselleringer og forsinkelser i løpet av onsdagen. Om lag 17.000 passasjerer kan bli berørt av innstilte SAS-avganger. Trafikken vil først gå som normalt torsdag.

- Per nå er 334 avganger fortsatt innstilt. Vi må se på hva vi kan gjøre utover dagen for å få trafikken i gang igjen, sier pressetalskvinne Trine Løvberg i SAS til NTB ved 5-tiden onsdag.

Hun anbefaler folk som har billetter til onsdagens innstilte SAS-avganger om ikke å møte på flyplassen, men om å ta kontakt med reisebyrået eller ringe SAS direkte før de møter.

Først klokken 4 var partene blitt enige både om lønn og skiftplanen, som forhandlingene strandet på da det ble brudd i forhandlingene natt til mandag.

- Det har vært en voldsom prosess og en knalltøff natt. Men nå er også de to siste stridsmomentene på plass, sier leder John Lyng i Norsk Kabinforening til NTB.

Lyng er fornøyd med avtalen som kabinforeningen nå har godkjent. Avtalen sikrer en lønnsøkning på 4 prosent i 2000 og 3,2 prosent i 2001. Også teksten i den såkalte omdisponeringsavtalen, som gjelder fordelingen av kabinansatte på de nordiske land på interkontinentale flighter, ble gjennomgått.

(NTB)