Konflikten som førte til at Farkhunda ble feilaktig beskyldt for å brenne Koranen: - Diskuterte med mulla

Banket til døde av lynsjemobb.

BÅRET AV KVINNER:   Da Farkhunda ble begravet var det bare kvinner som bar båren, noe som er høyst uvanlig. Foto: AP Photo/Massoud Hossaini
BÅRET AV KVINNER: Da Farkhunda ble begravet var det bare kvinner som bar båren, noe som er høyst uvanlig. Foto: AP Photo/Massoud Hossaini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drapet på afghanske Farkhunda har rystet hele verden.

Den 27 år gamle kvinnen ble regelrett banket til døde av en lynsjemobb, beskyldt for å ha brent et eksemplar av Koranen. Dette viste seg senere å være en beskyldning helt uten hold.

- Jeg gikk igjennom dokumentene og bevisene igjen i går. Det er ingen ting som tyder på at hun brente den hellige Koranen. Farkhunda var uskyldig, sier politietterforskeren Mohammad Zahir ifølge AP.

Nå forteller flere vitner om hendelsene som ledet til lynsjingen.

- Diskuterte med mulla Farkhunda hadde angivelig havnet i en diskusjon med en mulla. Hun hadde kritisert ham for å selge amuletter til kvinner på et hellig sted, skriver BBC.

Under krangelen med mullaen kom beskyldningen om at hun hadde brent Koranen. En folkemengde overhørte det og slo henne i hjel.

Etter at hun var slått i hjel, ble hun brent og kastet i Kabul-elva.

- Hun klagde på at kvinner ble oppmuntret til å kaste bort pengene sine på å kjøpe amuletter på helligdommen av mullaene, sier faren hennes Mohammed Nadir til Ap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.