Flystyrten i Sverige:

Konfrontert med bilde

Det er fortsatt flere uklarheter rundt flystyrten i Sverige. Politiet og Havarikommisjonens forklaringer om hvorvidt en flyvinge ble revet av under styrten, er sprikende.

SE TV: Både politimester Helén Kelly og sjef for havarikommisjonen, Hans Ytterberg, ble vist bildene Dagbladet tok av vrakrestene etter at et fly styrtet i Umeå søndag. Mens både politiet og vitneutsagn forteller at det er en del av en vinge som vises på bildene, vil ikke havarikommisjonen bekrefte at Dagbladets bilder viser en vinge. Reporter: Frode Andresen. Foto: John Terje Pedersen. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UMEÅ (Dagbladet): Det er fortsatt mye som er uklart rundt årsakssammenhengen og hendelsesforløpet da at et fly styrtet på Storsandskär utenfor Umeå søndag ettermiddag: Ble en flyvinge revet av? Landet vrakdeler i vannet minutter etter styrten? Og hadde flyet kapasitet til å ha ni personer om bord?

Dagbladet har konfrontert politimester Helén Kelly og direktør i Havarikommisjonen, Hans Ytterberg, med uklarhetene.

Omstridt vrakdel

Mandag ettermiddag bekreftet avdelingssjef for sivil luftfart i Havarikommisjonen, Peter Swaffer, overfor Dagens Nyheter at en flyvinge ble revet av under styrten.

- Det er vel ingen hemmelighet at den ene vingen har blitt revet av i lufta, så deler av den er funnet på et annet sted et stykke bort, sa han.

Mandag kunne Dagbladet vise bilder av at politibetjenter og representanter fra Havarikommisjonen fraktet en vrakdel i land. Vrakdelen likner på en flyvinge.

- Jeg kan ikke se nøyaktig hvilken vrakdel det er på det bildet. Men vi vet at en del av en flyvinge har blitt berget og fraktet fra stedet. Man har allerede konstatert at det er en del av en flyvinge som har løsnet, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer