NYTT AVHØR I DAG: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen var i dag i nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Jensen nekter straffskyld.
Foto: Per Asle Rustad
NYTT AVHØR I DAG: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen var i dag i nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Jensen nekter straffskyld. Foto: Per Asle RustadVis mer

- Konfrontert med konkrete beskyldninger

Eirik Jensen (56) i nytt avhør med spesialenheten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) var i dag i sitt tredje avhør med Spesialenheten for politisaker etter at han ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon 24. februar i år.

- Det har vært et lengre avhør i dag. Min klient er konfrontert med flere konkrete beskyldninger enn det han har vært forelagt tidligere. Han har svart på disse på en tillitsvekkende måte, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Eirik Jensen ble avhørt av to personer fra Spesialenheten for politisaker fra klokka 10.30 i dag til det ble avsluttet litt over klokka 15.

- Hans forklaring til spesialenheten bekymrer meg ikke. Det har vært helt uproblematisk for ham å svare på spørsmålene i dag, sier Hagen.

Hagen beskriver avhøret i dag som mer konfronterende enn tidligere.

- De foreholder ham noe, men han savner tilbakemeldinger som bekrefter at det også etterforskes i hans favør. Min klient er veldig opptatt av dette og det plager ham, men jeg påstår ikke med det at spesialenheten ikke gjør det, sier Hagen.

Advokaten sier Jensen til tider reagerer med oppgitthet over beskyldningene som blir forelagt ham.

- Han takler det bra, men er indignert over å høre hva han anklages for, sier Hagen, som ikke vil kommentere hvilke beskyldninger Jensen får høre.

Hasj-investor Gjermund Erik Cappelen (47) har i avhør med spesialenheten fortalt at Eirik Jensen hjalp ham med å smugle mange tonn med hasj til Norge over en årrekke. Eirik Jensen skal ha mottatt flere millioner kroner for bistanden, ifølge Cappelen. Jensen avviser beskyldningene.

Advokaten sier hans klient ikke har det bra etter tre uker i isolasjon i varetekt.

- Han har det ikke bra. Han er redd for senvirkningene dette kan gi ham, og det er jeg også.

Dagbladet kommer med mer.

BEKYMRET FOR SIN KLIENT: Advokat Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen, sier han er bekymret for Jensen i isolasjon .Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BEKYMRET FOR SIN KLIENT: Advokat Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen, sier han er bekymret for Jensen i isolasjon .Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer