Konfrontert med kritikken

Nav varslet Arbeids- og sosialdepartementet om skandalen 30. august. Statsråd Anniken Hauglie (H), forteller til Dagbladet at politidistriktene ble bedt om å stanse sakene i midten av september. 17. september ble Erik Ringås Skjoldheim dømt.

KRITIKK: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie svarer på kritikken etter NAV-skandalen. Video: Christian Wehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) forteller til Dagbladet at politidistriktene ble varslet om Nav-skandalen i midten av september. Likevel ble Erik Ringås Skjoldheim dømt 17. september.

- Jeg ble satt ut da jeg leste meg opp og ble klar over det. Dette er den siste saken, og den burde vært stoppet, sa Skjoldheim til Dagbladet torsdag.

Nav slo alarm

30. august ba Nav om et møte med departementet: De hadde oppdaget at de også hadde feiltolket regelverket for dem med lengre og hyppigere utenlandsopphold. De trodde også at dette kunne omfatte domfellelser.

Mandag ble det kjent at minst 48 personer er blitt uriktig dømt for trygdesvindel. 36 av disse har blitt dømt til ubetinget fengsel. Torsdag ble det kjent at tre tingretter har funnet ti nye saker som kan knyttes til skandalen.

Men Hauglie varslet ikke riksadvokat Tor-Aksel Busch før 16. oktober – 48 dager etter at Nav slo alarm.

- Hvorfor tok det så lang tid?

- I midten av september sendte Nav ut et brev til politidistriktene og ba dem om å stanse sakene fordi det var usikkerhet rundt rettsanvendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer