Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konfrontert med riksrett

Både Melania og Ivanka Trump har fått muligheten til å svare på hva de tenker om at Demokratene har innledet en riksrettsprosess mot president Donald Trump. Ingen av dem ønsker å gi et konkret svar.

TAUSE: Verken Melania Trump eller Ivanka Trump ønsker å si hva de tenker om riksrettsprosessen. Foto: NTB Scanpix
TAUSE: Verken Melania Trump eller Ivanka Trump ønsker å si hva de tenker om riksrettsprosessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens president Donald Trump forsøker å håndtere sin hittil største krise, har kona og dattera forholdt seg tause. Melania nekter fortsatt å kommentere riksrettsprosessen, mens Ivanka unngikk å svare på spørsmål da hun ble konfrontert med det.

Begge er tilknyttet Det hvite hus, men i litt forskjellige roller. Som USAs førstedame innehar Melania en uoffisiell rolle i Det hvite hus, mens Ivanka derimot er direkte tilknyttet Trump-administrasjonen som rådgiver.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Konfrontert

Lørdag ble Ivanka Trump konfrontert med riksrettsprosessen som Demokratene har innledet mot presidenten.

- Hva tenker du om Demokratenes forsøk på å stille faren din for riksrett? spør Fox News-reporteren.

- Jeg mener at alt handler om prioriteringer. Vi har våre prioriteringer i Det hvite hus. Hver dag kjemper vi for amerikanske arbeidere. Vi kjemper for å øke livskvaliteten til hver eneste person i dette landet, og vi leverer på det løftet. Det er vår prioritet.

TALTE: Denne uka talte Ivanka i Texas i forbindelse med kampanjen «Pledge to America's Workers». Foto: Brandon Wade / Reuters / NTB Scanpix
TALTE: Denne uka talte Ivanka i Texas i forbindelse med kampanjen «Pledge to America's Workers». Foto: Brandon Wade / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Takket presidenten

Videre sier reporteren at hun ser for seg at riksrettsprosessen må være belastende for presidentens familie.

- Jeg tror at enkelte ting er helt utenfor vår kontroll. Og for å oppnå suksess, må man fokusere på det som er foran deg og jobbe hardt hver dag for å utgjøre en forskjell.

Like etter at leder i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, kunngjorde at de ville innlede en riksrettsprosess mot presidenten, takket Ivanka Trump sin far på Twitter. Ivanka klargjorde derimot ikke hva hun takket for.

Melania på elverafting

I samme periode har førstedame Melania Trump reist rundt på arrangementer i forbindelse med «Be Best»-kampanjen. Seinest før helgen besøkte Melania Wyoming.

Der gikk hun turer i marka med barn, hvor de blant annet observerte både elg og ørn. Hun deltok også på elverafting i Snake River.

Førstedamen har derimot ikke uttalt seg om ektemannens situasjon. Melanias talsperson, Stephanie Grisham, forteller nok en gang at førstedamen bare fokuserer på sin egen rolle som kone og mor.

- Melania, hennes ektemann, deres familie og administrasjonen har vært under angrep siden innsettelsen. Selvfølgelig følger hun med på det som foregår rundt ektemannen. Hun følger alltid med på hva som foregår i nyhetene, sier Grisham til CNN.

- Der er ingen grunn til at førstedamen skal kaste bort tiden sin på å kommentere noe som bare er mer trakassering fra opposisjonen, sier Grisham.

UT PÅ TUR: Før helga tok Melania med barn i Wyoming ut i naturen. Hun fikk også teste elverafting. Foto: Kathryn Ziesig / AP / NTB Scanpix
UT PÅ TUR: Før helga tok Melania med barn i Wyoming ut i naturen. Hun fikk også teste elverafting. Foto: Kathryn Ziesig / AP / NTB Scanpix Vis mer

Pressesky

Melania har ikke for vane å uttale seg til offentligheten. I 2017 holdt Melania åtte taler. Det står i sterk kontrast til Michelle Obama og Laura Bush som holdt henholdsvis 74 og 42 taler i sine første år som førstedamer.

Den siste tida har Melania derimot frekventert oftere på arrangementer i rollen som førstedame.

- For dem som følger henne tett, har det vært vanskeligere å forstå hva det er hun driver med. Innimellom finnes det ikke noe grunn til hennes offentlige opptredener, sier kommunikasjonsprofessor ved Rider University, Myra Gutin, til Washington Post.

- ET PROBLEM: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer

- Mindre splittende

Ettersom rollen som førstedame er ubetalt, uoffisiell og ikke nedfelt i grunnloven, så stilles det heller ingen krav til hvordan Melania skal utfylle den.

- I motsetning til Ivanka, blir ikke Melania Trump i like stor grad sett på som en splittende figur fordi hun ikke tok en offisiell jobb i administrasjonen, forsker på politikk og offentlighet ved Princeton University, Lauren A. Wright, og fortsetter:

- Bare ved å distansere seg selv fra andre tjenestemenn i Det hvite hus, slik som Ivanka ikke har gjort, så blir hun ikke i like stor grad oppfattet som en politisk skikkelse.

Kritikk

Wright mener Melania må tåle ufortjent mye kritikk.

- Jeg synes at Melania har mottatt urettferdig kritikk for hennes fravær i offentligheten, sier forsker Wright.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media