Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konfronterte Rune Øygard med Skype-meldingene

- Øygard sa det ikke var så ille som det kunne se ut, sier fetteren hans.

KONFRONTERTE ØYGARD: Rune Øygards fetter konfronterte ham med Skype-chatten med jenta etter at utdrag ble lagt fram for retten for snart to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KONFRONTERTE ØYGARD: Rune Øygards fetter konfronterte ham med Skype-chatten med jenta etter at utdrag ble lagt fram for retten for snart to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Rune Øygards fetter reagerte på kontakten mellom søskenbarnet og den fornærmede 17-åringen etter at han hadde truffet dem sammen ved et par anledninger.

- Jeg har truffet dem sammen noen ganger, og et par ganger har vi snakket om det i ettertid, spesielt én gang, sier fetteren fra vitneboksen i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Hendelsen han refererer til fant sted i august i 2010, i forbindelse med et hestearrangement.

- Jeg la merke til fornærmedes oppførsel i forhold til Rune. Den var litt klengete, kan du si, sier han, og legger til:

- De oppførte seg som fjortiser.

- Ukomfortabelt Vitnet beskriver situasjonen som ukomfortabel, også for Øygard selv.

- Vi så også at Reidun reagerte. Hun gikk litt bakenfor og sparket i grusen, sier vitnet, og legger til at Øygards kone i etterkant kommenterte at det ikke så greit ut når de gikk så nært.

Rune Øygards fetter er også fetteren til jentas stefar, og Dagbladet anonymiserer ham av hensyn til identifisering av fornærmede.

I retten forteller han at han har hatt like mye kontakt med de to familiene, men at han og hans familie har prøvde å holde seg litt unna etter at Øygard ble siktet for overgrepene for litt over ett år siden.

- Vi har ikke villet gjøre noe som kan oppfattes som feil fra den ene eller andre siden,  så vi har holdt oss lavt i terrenget, sier han.

Konfronterte Øygard Den siste tida har han imidlertid snakket med Rune Øygards bror Rolv Kristen hver dag. Tiltalte snakket han med i forrige uke, og etter at de seksualiserte Skype-meldingene ble kjent via mediene.

Vitnet forteller at han ringte fetteren fordi han reagerte på innholdet.

- Jeg har fått med meg det som sto i media og det likte jeg rett og slett ikke. Jeg syntes ikke det var noe greit. Jeg snakket med Rune den fredagen. Jeg ringte ham rett og slett fordi jeg lurte på hva dette var for noe, sier han.

- Fikk du svar, spør bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal.

- Det var nå det at det var en uheldig samtale på Skype og at det var setninger som var tatt ut av sammenheng. Han sa at det ikke var så ille som media framstilte det som, svarer vitnet.