Kong Abdullah av Saudi-Arabia er død. Arvtakeren er 79 år gammel

Etter langvarig sykdom.

DØD: Saudi-Arabias kong Abdullah er død, ifølge en statlig TV-kanal i landet. Kongen har vært innlagt på sykehus i flere uker. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
DØD: Saudi-Arabias kong Abdullah er død, ifølge en statlig TV-kanal i landet. Kongen har vært innlagt på sykehus i flere uker. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saudi-Arabias kong Abdullah er død, ifølge en statlig TV-kanal i landet. Kongen har vært innlagt på sykehus i flere uker med en lungeinfeksjon.

Kronprins Salman, som er Abdullahs halvbror, er den neste i arvefølgen. Han har til nå hatt vervene forsvarsminister og visestatsminister.

- Hans kongelige høyhet Salman bin Abdulaziz Al Saud og alle medlemmer av kongefamilien og nasjonen sørger over tapet av Vokteren av de To Hellige Moskeer Kong Abdullah bin Abdulaziz, som gikk bort klokken ett i morges, heter det i en uttalelse fra kongefamilien.

Familiebedrift Saudi-Arabia er en familiebedrift. De har ingen nasjonalforsamling, politiske partier er ikke tillatt og kongen utnevner regjeringen - som i stor del består av familiemedlemmer.

Salman var guvernør i Riyadh-provinsen i nesten 50 år før han i 2011 ble utnevnt til forsvarsminister og visestatsminister. Han omtales som diplomatisk og flink til å løse interne feider i kongefamilien

Dagbladet snakket i forrige uke med professor og Midtøsten-ekspert Bjørn Olav Utvik ved Universitetet i Oslo om arverekken i Saudi-Arabia. Han mente da at også Salman kan få en kort og problematisk regjeringstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer