Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kong Abdullah skulle myrdes i England

Britisk politi skal ha avslørt sammensvergelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kong Abdullah av Saudi-Arabia skulle myrdes under sitt statsbesøk i Storbritannia i fjor høst. Det hevder britisk politi, ifølge AP.

Komplottet skal ha blitt avslørt ved at en kurer ble tatt på Heathrow flyplass med en stor pengesum som skulle brukes til å betale saudiske attentatmenn. Politiet skal ha fått greie på dette via en informant.

83-årige Abdullah har sittet som konge siden 2005, da han etterfulgte sin halvbror kong Fahd, som døde samme år. Den daværende kronprinsen hadde vært det egentlige statsoverhodet i Saudi-Arabia siden 1996, da halvbroren fikk et stort slag.

Abdullah har slitt med flere terroristangrep, både mot utenlandske og Saudia-Arabias egne styrker, i sin regjeringstid. Hovedgrunnen er den nære forbindelsen til USA og deltakelsen i «krigen mot terror».

ATTENTATMÅL: Kong Abdullah av Saudi-Arabia er et yndet terroristmål på grunn av sin støtte til USAs «krig mot terror». Her under et regjeringsmøte 18. februar. Foto: SAUDI PRESS AGENCY/REUTERS
ATTENTATMÅL: Kong Abdullah av Saudi-Arabia er et yndet terroristmål på grunn av sin støtte til USAs «krig mot terror». Her under et regjeringsmøte 18. februar. Foto: SAUDI PRESS AGENCY/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media