«Kong Ari ruler»

TRONDHEIM (Dagbladet): «Ari! Ari! Kong Ari! Ari ruler,» ropte ungene i Trondheims 17. mai-tog, men selv har Märthas tilkomne ennå ikke lært seg Kongesangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ari Behn sang med på «Ja, vi elsker» under bekransningen av kong Olavs bauta i Stiftsgårdsparken, men holdt munnen lukket under «Kongesangen». Märtha har mer trening, så hun kunne teksten til begge sangene.

Det var prinsessen alene som representerte kongefamilien under 17. mai-feiringen i Trondheim. Ved bekransningen ble derfor bare hun hilst velkommen med navn. Hennes kommende ektemann ble ikke nevnt.

I bakgrunnen

Det var tydelig at herr Behn prøvde å holde seg i bakgrunnen, men han lyktes ikke særlig godt. Det var Ari alle ville se, og det var Ari småjentene ropte på.

- Et kyss! Kyss! Kyss! Kyss! ropte jentegjengen som sto bak tribunen Märtha og Ari fulgte barnetoget fra. De sang «love is in the air» og gjorde hva de kunne for å fange Aris oppmerksomhet - og de hylte av glede da han snudde seg og smilte til dem.

Da hedersgjestene ankom barnetoget, gikk først prinsessen alene opp på tribunen. Ari ventet en stund før han fulgte etter. Det var også Märtha som sto fremst på tribunen, sammen med ordfører Liv Sandven, mens Ari stilte seg lenger bak.

Seinere på dagen fikk ekteparet Behn følge 17. mai-gudstjenesten i Nidarosdomen, som de skal gifte seg i neste fredag. Der ba presten om velsignelse over bryllupet.

- Rørende

- Veldig hyggelig og rørende, sa Märtha og Ari om 17. mai-feiringen, etter at folketoget og folkemøtet på Torvet var over, og bare middagen med 17. mai-komiteen sto igjen på det offisielle programmet for dagen.

Nå venter noen hektiske dager for brudeparet, som skal være i Trondheim og forberede bryllupet. De første gjestene ankommer byen allerede onsdag.

POPULÆR: Ari Behn prøvde å holde seg i bakgrunnen, men stjal likevel showet da han og Märtha feiret 17. mai i Trondheim.
BLOMSTERDRYSS: Märtha Lousie og Ari Behn fikk både roser og annet fra barna i barnetoget. Her sammen med 17. mai-komiteens leder Michael Setsaas (til venstre) og fungerende ordfører i byen, Liv Sandven.