Kong Carl blir krøpling

Carl Lewis, løperkongen med seks individuelle OL-gull, er i ferd med å bli invalid. Ledd og ryggsøyle er utslitt etter all julingen kroppen har fått etter en 17 år lang idrettskarriere på internasjonalt topplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene har gitt kjempen tre år. Da tror de han vil være bundet til rullestol.

Carl Lewis løper igjen mot tida. Men tidsperspektivet for Lewis' løp nå er lenger enn det tar å løpe 100-meter.

Tung kropp i lengdegropa

- Jeg brukte de beste åra av mitt liv til å slenge en 90 kilo tung kropp ut i lufta for så å lande i hard sand. Hva annet kan jeg vente, sier Carl Lewis.

-Foran hver lengdekonkurranse hadde jeg rundt hundre treningshopp. Ofte var jeg så stiv at jeg knapt kunne gå, sier han.

Etter 17 år som toppidrettsmann er problemet at brusken rundt leddene og i ryggsøylen rett og slett er slitt vekk. Når Carl beveger seg så gnir knoklene seg, mot hverandre, og fører til store smerter.

Nå har Carl Lewis store problemer med å komme seg opp av en stol, eller å gå en tur i byen.

Smerter i 1990

- Jeg følte smertene i ryggen første gang i 1990. Legene sa det hadde med slitasjen kroppen var utsatt for i forbindelse med å lande etter å ha hoppet lengde, sier Lewis.

Tre av de individuelle OL-medaljene hentet Lewis nettopp i lengde, mens han tok to 100-meter gull, og en 200-meter gull.

Carl Lewis bor nå i Houston, Texas. Der eier han en restuarant, Cafe Noir, og skal akkurat lansere en stor kolleksjon med merkeklær.

Han sier han ikke savner å konkurrere.

- Jeg har hatt min del av konkurransen, sier han.